Două trenuri s-au ciocnit la Dumbrăveni, în Vrancea. Locomotiva unuia dintre trenuri și un vagon au deraiat

Două trenuri de marfă care transportau cereale s-au ciocnit în zona Dumbrăveni, în judeţul Vrancea. În urma impactului, locomotiva unuia dintre trenuri și un vagon au deraiat.

01 dec. 2022, 10:49
Două trenuri s-au ciocnit la Dumbrăveni, în Vrancea. Locomotiva unuia dintre trenuri și un vagon au deraiat

Accident feroviar de Ziua Naţională, în Vrancea. Două trenuri care transportau cereale s-au ciocnit în zona Dumbrăveni. Locomotiva unuia dintre trenuri și un vagon au deraiat.

Coliziunea a avut loc în zona km. 181 magistrala CF 500, relația Gugesti-Sihlea. Din primele date, nu sunt raportate victime.

„Locomotiva trenului privat de marfă, care aparţine operatorului TimRail Cargo s-a defectat, iar mecanicul nu a mai putut controla garnitura, care a patinat şi a intrat într-un alt trenul privat de marfă, al companiei DB Cargo, care aştepta la sector. În urma impactului, locomotiva şi primul vagon, din compunerea trenului de marfă al companiei DB, au deraiat”, se arată într-un comunicat al CFR Marfă.

Citeşte şi: Tânăr de 19 ani mort într-un accident teribil în Hunedoara. Maşina BMW s-a rupt în două după ce a lovit un stâlp

 

Trenuri de călători, deviate prin Galaţi după ce două trenuri s-au ciocnit la Dumbrăveni

Circulația feroviară este blocată pe ambele fire. CFR informează că pentru asigurarea continuităţii traficului, toate trenurile de călători, care urmau să tranziteze această zona, vor circula deviat pe ruta Mărăşeşti – Tecuci – Barboşi – Făurei – Buzău şi retur. Această măsură va fi menţinută până la repunerea pe şină a locomotivei şi a vagonului deraiat, inclusiv retragerea garniturii de marfă din zona respectivă.

Reprezentanţii SRCF Galaţi vor asigura suportul tehnic necesar operatorilor privaţi pentru intervenţia la faţa locului, astfel încât zona afectată să fie eliberată şi redeschisă traficului în condiţii de siguranţă.

„Prin apel 112 a fost sesizat faptul că, în zona Dumbrăveni, a avut loc o coliziune între două trenuri de marfă ce transportau cereale”, a precizat IPJ Vrancea.

Citeşte şi: O mașină a testat temperatura apei în lacul Tăbăcăriei din Constanța. Şoferul a uitat să tragă frâna de mână

La faţa locului au intervenit poliţiştii de la transporturi feroviare Focşani şi ISU Vrancea.