Încă două universităţi din România au suspendat activităţile didactice şi de practică

Alte două universităţi din România au suspendat cursurile pentru studenţii facultăţilor cu profil medical, după ce Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti a suspendat cursurile, lucrările practice şi examenele pentru toţi studenţii facultăţii până pe 31 martie.

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 08:07
Încă două universităţi din România au suspendat activităţile didactice şi de practică

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu suspendă cursurile și activitățile de practică, în perioada 9 – 31 martie, pentru studenţii Facultăţii de Medicină. De sasemenea, în toate spaţiile didactice şi administrative vor fi montate dozatoare cu dezinfectanţi.

Citeşte şi: Gabriela Firea, în contextul extinderii coronavirusului: Suspendăm spectacole şi concerte. Şcolile şi grădiniţele trebuie închise

„Având în vedere situația epidemiologică privind infecția cu COVID 19 și Hotărârea nr. 6 din 06.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României se suspendă în totalitate activitatea didactică a studenților din spitalele în care ne desfășurăm activitatea, până la data de 31 martie 2020. Activitatea didactică desfășurată în alte spații decât spitalele partenere se va desfășura conform orarului. Toate informaţiile referitoare la desfășurarea procesului didactic vor fi transmise studenţilor prin șefii de an”, a declarat conf. univ. dr. Gabriela Boța, decanul Facultății de Medicină, potrivit unui comunicat transmis luni.

Citeşte şi: Elevii cer suspendarea cursurilor timp de DOUĂ săptămâni. „Şcolile nu sunt pregătite pentru această situaţie”

Universitatea Ovidius din Constanţa a suspendat cursurile şi lucrările practice pentru studenţii Facultăţii de Medicină, în perioada 9-31 martie 2020. 

Comitetul de Urgență al Universității „Ovidius” din Constanța face un apel către toți membrii comunității academice (personal didactic, didactic auxiliar, administrativ, studenți, masteranzi, doctoranzi și rezidenți) să respecte cu strictețe recomandările anterioare de igienă individuală și colectivă.