Dovada că Lukașenko a mințit în ceea ce privește motivul deturnării avionului

Dovada că Lukașenko a mințit în ceea ce privește motivul deturnării avionului a fost dată publicității de un furnizor de servicii de comunicare.

27 mai 2021, 20:14

Dovada că Aleksandr Lukașenko a mințit cu privire la motivul invocat inițial pentru deturnarea avionului a fost dată publicității de un furnizor de servicii de comunicare. Autoritățile de la Belarus au afirmat că au fost nevoite să deturneze avionul care îl transporta pe jurnalistul Roman Protasevici, după ce au primit pe mail o amenințare cu bombă din partea grupării teroriste Hamas. Gruparea teroristă a negat la acea vreme că ar avea vreo legătură cu deturnarea avionului.

Furnizorul de servicii de email, Proton Technologies AG, a afirmat că presupusul email care conținea amenințarea cu bombă a fost de fapt trimis la 24 de minute, după ce autoritățile din Belarus au avertizat echipajul avionului că la bord ar exista o amenințare cu bomba.

Dovada că Lukașenko a mințit: „Nu am văzut nimic care să confirme că afirmațiile din Belarus sunt adevărate”

Grupul de cercetare din Londra, Dossier Center, a publicat recent dovada că email-ul cu presupusa amenințare Hamas, e posibil să fi fost doar un pretext invocat de președintele Lukașenko pentru a-l prinde pe Roman Protasevici.

Proton a refuzat să comenteze detaliile mesajului, dar a confirmat că emailul a fost trimis după ce avionul a fost deviat, relatează Digi24.

„Nu am văzut nimic care să confirme că afirmațiile din Belarus sunt adevărate. Vom sprijini autoritățile europene în investigațiile lor după primirea unei cereri legale.”,  a declarat compania elvețiană într-un comunicat.