Dr. Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş: „Vom ajunge la 7.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. E firesc să nu se poată opri creşterea”

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului "Victor Babeş", a avertizat, joi, la România TV că România se va confrunta chiar şi cu 7.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi deoarece creşterea numărului de cazuri nu poate fi oprită brusc din cauza transmiterii comunitare a infecţiei cu COVID-19. În acest context, autorităţile sanitare urmează să ia măsuri pentru a pregăti şi alte spitale în care să fie îngrijiţi bolnavii infectaţi cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 10:53
Dr. Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş: „Vom ajunge la 7.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. E firesc să nu se poată opri creşterea”

Chiar dacă România se apropie de pragul de aproape 5.000 de noi infectări cu noul coronavirus pe zi, dr. Imbri a explicat că medicii continuă să acorde îngrijiri „fără să ne speriem, fără să ne aglomerăm şi fără să intrăm în panică”.

„Ştiam că se apropie momentul ăsta. Este prevăzut şi anunţat de săptămâni în şir. Specialiştii spun că se va întâmpla să treacă şi de 5.000 şi probabil că până să înceapă să se stingă, să coboare, vom ajunge pe undeva la 7.000 de cazuri pe zi.

Medicul Emilian Imbri, despre evoluţia COVID în România: „Am scăpat hăţurile când s-au terminat concediile”

Întrebat în cât timp este posibil ca acest scenariu să se concretizeze, managerul Spitalului „Victor Babeş” a afirmat că, din estimările specialiştilor, „undeva la sfârşitul lunii noiembrie”, România se va confrunta chiar şi cu o creştere a numărului de infecţii de COVID-19.

„Este firesc să nu se poată opri brusc această creştere şi este firesc să existe o perioadă să se mai transmită încă pentru că este transmiterea comunitară care nu mai poate fi stopată brusc”, a afirmat dr. Imbri.

Cum se pregătesc spitalele de creşterea numărului de bolnavi infectaţi cu COVID-19

„În două trei săptămâni, poate să înceapă să scadă, dar cred totuşi vom depăşi 5-6.000. Asta înseamnă că vor mai fi deschise câteva structuri spitaliceşti. Vor fi dedicate şi alte spitale, aşa cum, de exemplu, ieri s-a anunţat că paturile de la ATI de la Spitalul Floreasca şi Spitalul SF. Ioan au fost deja pregătite şi sunt deja izolate şi pot să primească la Terapie Intensivă pe cei care sunt grav afectaţi şi au nevoie de terapie intensivă.

Vom putea stăpâni acest fenomen. Nu-l vom putea învinge. Dacă avem concursul populaţiei, îl vom putea stăpâni până la urmă”, a menţionat dr. Emilian Imbri, în direct la România TV.

Medicii se tem că nu vor fi medicamente suficiente

Managerul Spitalului „Victor Babeş” a vorbit şi despre temerile cu care se confruntă medicii implicaţi direct în lupta împotriva noului coronavirus.

„Îngrijorarea e că nu vor fi medicamente suficiente, că nu vor ajunge la timp, că într-o zi aflăm că un medicament e bun, după care sunt studiile internaţionale din care află că acel medicament nu este atât de bun pe cât se spunea. Îngrijorarea e că apar cazurile uşor depăşite. Stau prea mult acasă şi ajung prea târziu la spital”, a mai precizat dr. Imbri.

BILANŢ coronavirus 22 octombrie. Aproape 100 de decese în 24 de ore. Numărul cazurilor noi COVID-19 în 24 de ore se apropie de 5.000