Dr. Oz: Obiceiuri de dimineaţă care-ţi vor face ziua mai frumoasă

Lista cu ceea ce trebuie să ignori este primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere dimineaţa. Dacă ştii că ceva îţi distrage atenţia trece-l aici!

11 oct. 2015, 21:41
Dr. Oz: Obiceiuri de dimineaţă care-ţi vor face ziua mai frumoasă

Ca să ai o zi bună trebuie să o începi cum trebuie. De aceea există câteva lucruri pe care nu este bine să le sari, chiar dacă ţi se pare că eşti în criză de timp şi nu ţi se par suficient de importante. Potrivit specialistului, aceste cinci trucuri pe care le poţi aplica zilnic îţi aduc buna dispoziţie şi te vor ajuta să fii mai organizată pe parcursul zilei. Iată care sunt obiceiurile pe care trebuie să le respecţi de mâine:

1. Lista cu ceea ce trebuie să ignori

Dacă ai constatat că anumite lucruri îţi distrag atenţia de la treburile care contează cu adevărat atunci este timpul să începi dimineaţa cu o listă de „ignore”.Trece acolo tot ceea ce consideri că-ţi consumă timpul inutil şi te face să amâni lucrurile importante, recomandă Dr. Oz. Astfel, te vei organiza mai bine şi vei face lucrurile care sunt importante. 

2. Ia cu tine ceva cu semnificaţie importantă pentru tine

Înainte de a pleca de acasă spre serviciu, specialistul îţi recomandă să iei cu ţine un obiect sau orice lucru mărunt, cum ar fi o fotografie, o bijuterie, etc. Orice lucru care are o însemnătate specială pentru tine este binevenit, deoarece te va face să-ţi aminteşti constant ceea ce este cu adevărat important pentru tine. 

3. Respiră şi nu te gândi la nimic atunci când te simţi împovărată de tot

Dacă ai un moment de nelinişte şi te cuprind o grămadă de gânduri negre, cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci este acela de a medita. Încearcă să împiedici toate gândurile şi să te concentrezi doar asupra respiraţiei timp de cinci minute. Chiar dacă gândurile încearcă să pătrundă, concentrează-te mereu asupra respiraţiei. Acest lucru te va ajuta să te linişteşti şi să te apuci din nou de treabă.

4. Scrie o listă cu mulţumiri

Ia o bucată de hârtie şi notează trei lucruri pentru care eşti recunoscătoare că le ai în viaţa ta. Acest truc simplu te va ajuta să prioritizezi cu adevărat lucrurile care contează şi să te concentrezi asupra celor care îţi aduc fericire. Acestea contează cu adevărat pentru tine şi trebuie să le acorzi timpul cuvenit! Vei constata că ziua ta va arăta diferit şi că fericirea ta vine din lucruri mărunte pentru care eşti recunoscătoare zilnic, dar nu le-ai conştientizat. 

Mai multe detalii, pe eva.ro