Dr. Streinu-Cercel: „Sigur vor mai apărea cazuri. Problema nu se pune câte cazuri vom avea, ci câte cazuri severe”

Doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, a fost invitat în emisiunea live online a lui Marius Tucă.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 14:50
Dr. Streinu-Cercel: „Sigur vor mai apărea cazuri. Problema nu se pune câte cazuri vom avea, ci câte cazuri severe”

Doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, a fost invitat în emisiunea live online a lui Marius Tucă, de pe Mediafax.ro, şi a discutat mai multe aspecte legate de epidemia de coronavirus. Doctorul a explicat că momentan nu este cazul ca populaţia să se alarmeze, pentru că nu sunt semnele unei extinderi accelerate a virusului, iar dacă se vor urma indicaţiile şi măsurile comunicate de autorităţi, sunt mari şanse să nu se ajungă la situaţii îngrijorătoare.

„Sigur vor mai apărea cazuri, dar problema nu se pune câte cazuri vom avea, ci câte cazuri severe. Dacă reuşim să izolăm aceste trei focare apărute, vom putea să evităm cazurile severe”, a punctat Streinu Cercel.

Moderatorul l-a întrebat pe doctorul Streinu Cercel şi cum sunt identificaţi pacienţii cu semne de coronavirus care ajung la Matei Balş, astfel încât să nu vină în contact cu alţi pacienţi, care ar putea avea o stare de sănătate precară, ceea ce i-ar face mai vulnerabili la o posibilă contaminare.

„Am pus un afiş mare, prin care îi îndrumăm pe cei cu simptome sau care vin din zone afectate, cum ar fi China sau Italia, să se îndrepte direct către pavilionul 1”, a răspuns Streinu Cercel, care a făcut în mod repetat apel la bună voinţa şi înţelegerea cetăţenilor, care ajută enorm la păstrarea calmului şi a ordinii, astfel încât să se evite situaţii de panică.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, accident în puşcărie. Fostul lider PSD a fost operat de urgenţă


loading...
Partenerii noștri