EXCLUSIV Dr. Virgiliu Stroescu, despre alimentele care ne ucid lent: „În 2021, am avut mai multe decese ca în toata Europa”

Multe dintre alimentele pe care le consumăm sunt, de fapt, otrăvuri vândute în galantare. Asta spune medicul nutriționist Virgiliu Stroescu, care trage un semnal de alarmă cu privire la alimentele ce ne pot ucide lent, dar sigur.

07 nov. 2023, 22:57
EXCLUSIV Dr. Virgiliu Stroescu, despre alimentele care ne ucid lent: „În 2021, am avut mai multe decese ca în toata Europa”
Dr. Virgiliu Stroescu, despre alimentele care ne ucid lent: „În 2021, am avut mai multe decese ca în toata Europa”

Medicul Virgiliu Stroescu este militant pentru un stil de viață sănătos, lipsit de alimente nocive pentru organism. Specialistul susține că printrel cele mai periculoase alimente este carnea roșie, lactatele și cafeaua.

Citește și: Dr. Virgiliu Stroescu pune tunurile pe Guvern: „Avem un minister al Sănătății, nu al ‘Bolii’!” / Medicul NU recomandă covrigii: „Sunt foarte răi!” | EXCLUSIV

Nutriționistul Virgiliu Stroescu ne spune ce alimente ne omoară

Suntem înconjurați de tot felul de ispite alimentare, care mai de care mai atrăgătoare, delicioase chiar, dar extrem de nocive pentru sănătate, mai ales consumate constant sau pe termen lung. Medicul nutriționist Virgiliu Stroescu susține că unul dintre cele mai periculoase alimente, dar și cel mai consumat, ce ne poate ucide din cauza substanțelor pe care le emană în organism, este carnea. De asemenea, specialistul ne recomandă să înlocuim carnea roșie cu leguminoase.

„În 2021, am avut mai multe decese ca în toata Europa. Carnea roșie nu e o carne sănătoasă. Noi de 40 de ani consumăm exact ca slavii carne. Carnea roșie, e dovedită, favorizează cancerul. V-ați bărbierit, v-ați tăiat, s-a făcut o rană rozacee, apoi neagră. Dacă carnea din galantare nu ar avea nitriți, ar fi carnea neagră. Un kilogram și ceva de caciulă, în România, sunt nitriți. Cea mai buna crane este cea cu fibre vegetală. sunt grupări de glucoza ce se fac lanturi. Ce fac fibrele? Vin și acoperă hrana respectică să intre în pereți și să nu dăuneze. Cea mai bună proteină este cea din soia. Din aminoacizi esențiali, numai din plante, și neesențiali, de la oameni și animale. Dacă mănânci mult și consumi mult, e important să nu acumulezi, să faci mișcare. Cine mănâncă seara, la 9 – 10 seara mănâncă, se culcă, o parte din el doarme, tubul digestiv nu doarme. La ora 4 jumate termină treaba, la ora 6 se scoală. Ce fel de om este ăla? Unde se depune? Pe burtică. În mod normal, hrana se face în mod normal pe glucoză, când nu mai mănânci nimic, începe pe lipide, pe grăsime. Măncați dimineața, la prânz, binișor, seara nimic, apoi până a doua zi, doar apă. Și scade burtica”, a declarat medicul nutriționist Virgiliu Stroescu în cadrul emisiunii Punctul Culminant, moderată de jurnalistul România TV, Victor Ciutacu.

Dr. Virgiliu Stroescu mai atrage atenția și asupra lactatelor, foarte nocive pentru organele umane. Nutriționistul susține că substanțele din lactate sunt dedicate animalelor, mai ales cornutelor, și nu oamenilor.

„Toate produsele animale nu sunt sănătoare. În special lactatele, nu sunt sănătoase pentru oameni, sunt pentru animale. Afumătura este dată de gudron, e cancerigen. Cele mai periculoase sunt carne, alcool, tutun, droguri. Ați auzit de animale care fac cancer? Dacă zilnic punem un grup de salate, nu ne vindecăm? Trebuie să ne obișnuim să nu mai mâncăm animale, de ce să mâncăm animale? Zahărul e otravă. Sfecla are fibre, dacă mănânci numai esența ei, crește glicemia și facem diabet. Zahărul e mai rău decât cocaina. Dacă nu e sănătos, de ce să omorâm omenirea? Grăsimea de porc crește incidența cancerului. Seul la porc intră și în mușchi”, a mai explicat specialistul în nutriție.

În ceea ce privește cafeina, Virgiliu Stroescu susține că este foarte nocivă pentru sănătate. În timp ce credința populară vorbește despre un boost de energie la scurt timp după consumul unei cafele proaspete, medicul spune exact opusul.

„Ce e cafeina? Hai să luăm cafeaua. Bei dimineața, e bine, după o oră, tremuri. Cafeaua fură energia de rezervă a organismului. După o cafea bună, suferi, după două ore vrei mâncare. Micul-dejun e cel mai consistent. Cereale, ele au polizaharide, sunt ca un tren. Noi avem două pungi de energie, ficatul și stomacul. Ficatul e plin, stomacul e plin. De unde scoți energia? Cafeaua de dimineață îți scoate energia, că mănânci sigur ceva după cafeaua aia. Cafeaua nu dă energie”, a mai spus Dr. Stroescu.

Citește și: Dr. Virgiliu Stroescu, în război cu produsele din carne. Cum trebuie să arate meniul zilnic al românilor: „Dimineața, obligatoriu trebuie să mâncați asta!”