Dragnea, despre scandalul din Parlament: Încercare eşuată de a prelua cu japca o instituţie a statului. E stilul lui Iohannis

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, miercuri, că încercarea Opoziţiei de a-l revoca din funcţie reprezintă "încă o încercare disperată şi eşuată de a prelua cu japca o instituţie a statului".

RomaniaTV.net
05 dec. 2018, 14:25
Dragnea, despre scandalul din Parlament: Încercare eşuată de a prelua cu japca o instituţie a statului. E stilul lui Iohannis

„Nu e prima dată când au cerut revocarea. Ei de fapt nici nu au votat. Astăzi am văzut o încercare eşuată de a prelua cu japca o instituţie a statului. Vor să ia cu japca şi Parlamentul şi vor să ia şi România. Asta e stilul lui Iohannis, aşa cum a luat cu japca casele din Sibiu, aşa vrea să ia şi instituţiile care îl deranjează. Nu se întâmplă nimic fără coordonarea lui Klaus Iohannis. De câteva săptămâni bune, o parte dintre liberali şi unii dintre foşti membri ai PSD se tot lăudat că au sprijinul ui Iohannis şi că îi protejează şi încurajează să preia cât mai mulţi oameni de la conducerea Camerei Deputaţilor”, a declarat Liviu Dragnea la Palatul Parlamentului.

Liviu Dragnea susţine că preşedintele Klaus Iohannis i-ar fi promis lui Florin Iordache preşedinţia PSD dacă ar fi făcut jocul opoziţiei.

„Plus ce am auzit astăzi de la Florin Iordache. Nici eu, nici el nu ştim dacă acel deputat a spus adevărul, dar mi-e greu să cred că vorbea aşa, să se afle în treabă – că i s-a propus lui Florin să se ridice de pe scaun, pentru că aia era problema şi că are mandat clar de la preşedintele Iohannis şi că dacă va face lucrul ăsta te vom pune preşedintele PSD. Asta i-a spus, asta a auzit dl Iordache. Că cel de la PNL o fi pus de la el, asta n-am de unde să ştiu. Apoi mai e o coincidenţă în care nu crede nimeni. Chiar azi dimineaţă, din plenul Camerei deputaţilor, aşa cum bine ştiţi, dna Carmen Mihălcescu a fost chemată urgent la DNA, pentru că era unul dintre vicepreşedinţii PSD, la doi vicepreşedinţi le făcuseră cerere de revocare şi ca să rămână doar dl Pirtea (…) să conducă şedinţa”, a mai spus Liviu Dragnea.

El a spus că la fiecare început de săptămână se stabileşte care sunt vicepreşedinţii care să gestioneze treburile Parlamentului şi că aseară l-a desemnat pe Florin iordache.

”N-am fost în sală pentru a-i lăsa să se desfăşoare”, a mai spus Dragnea referitor la faptul că nu a fost miercuri la şedinţa plenului.

Întrebat dacă ştia de acest plan, el a răspuns: ”Da, e un plan făcut de dl Marian Neacşu cu dna Raluca Turcan, se laudă de câteva zile cu asta amândoi. Ba şi spuneau că e un plan de Oscar, aşa le spuneau unor colegi zilele trecute. Bineînţeles, un plan care nu are nicio legătură cu legea, pentru că Regulamentul Camerei Deputaţilor are putere de lege şi legea trebuie respectată”.

”O să vedem dacă am pierdut majoritatea parlamentară, eu zic că nu”, a mai spus Dragnea.

PSD și ALDE au pierdut majoritatea în Camera Deputaților, iar opoziția a forțat schimbarea din funcție a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și cea a vicepreședintelui Florin Iordache. În urma unor discuții tensionate, PSD și ALDE au respins solicitarea opoziției.

Citeşte şi: Opoziţia forţează schimbarea lui Dragnea şi Iordache: „Nu mai aveţi majoritate”. Iordache: Sunaţi la 112! Opoziţia îşi declară victoria