Dragnea: Încep să cred că Băsescu l-a influenţat pe Iohannis să amâne desemnarea unui premier

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi seară, la România TV, că începe să creadă că Traian Băsescu, care s-a prezentat în cursul zilei la consultări, la Cotroceni, l-a influenţat pe Klaus Iohannis în decizia de a amâna nominalizarea unui premier înainte de Crăciun.

22 dec. 2016, 18:09
Dragnea: Încep să cred că Băsescu l-a influenţat pe Iohannis să amâne desemnarea unui premier

Întrebat, la România TV, dacă prezenţa lui preşedintelui PMP, Traian Băsescu, la Cotroceni, la consultări, l-ar fi putut influenţa pe Klaus Iohannis în decizia de a desemna un premier joi, Liviu Dragnea a replicat că „începe să creadă asta”.

Încep să cred asta. Nu cred că Traian Băsescu, în viaţa lui, a făcut vreodata bine, dar rău poate face. Îmi pare rău că Iohannis s-a lăsat influenţat de Băsescu„, a declarat Liviu Dragnea.

Traian Băsescu, a declarat, joi, că în discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis l-a „atenţionat” pe şeful statului cu privire la faptul că soţul premierului propus de PSD, Sevil Shhaideh, a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii din Siria, dar nu a dorit să facă alte comentarii, pe motiv că este tot ce poate spune „public” acum.

„Are o reputaţie excepţională, în comunitatea turco-tătară din Dobrogea, de unde vine. Are un unchi în Statele Unite, un profesor de foarte largă recunoaştere, care a rămas legat şi de locul naşterii lui, de Babadag. Are un soţ care a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii din Siria, dar reputaţia profesională a domniei sale este excepţională în comunitate”, a spus Băsescu, despre premierul propus de PSD.

Întrebat despre îngrijorările sale cu privire la legăturile soţului lui Shhaideh cu autorităţile din Siria, Băsescu a confirmat că i le-a transmis şi lui Iohannis.

„Bineînţeles, inclusiv o atenţionare legată de faptul că este căsătorită cu un om care a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii de la Damasc am exprimat. Asta e maxim ce pot să comentez. (…) Am spus maxim ce pot să spun public”, a spus Traian Băsescu, la insistenţele jurnaliştilor.

Liderul PMP a afirmat că a discutat cu apropiaţi din comunitatea tătară, care i-au confirmat aceste lucruri, dar ştie şi că Sevil Shhaideh are „experienţă politică zero”, ceea ce face să apară riscul ca ea să fie controlată de liderii PSD.

„Nu este conectată la nucleul dur decizional al PSD şi din acest moment cred că riscul să fie doar o faţadă pentru domnul Dragnea şi oamenii puternici din PSD este major. România nu ar trebui să treacă la o conducere de stil islamist, cum e în Iran. E Guvernul, e preşedintele ales, dar în spatele lui decizia finală o au ayatollahii”, a explicat el.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că în zilele următoare va avea discuţii în legătură cu concluziile consultărilor cu partidele, iar desemnarea premierului va avea loc după Crăciun.