Dragostea învinge pandemia! Ea e femeia care merge zilnic, de mai bine de un an, să-și vadă soțul printr-un geam de spital

Povestea emoționantă de dragoste a doi soți, pe timp de pandemie, a impresionat o lume întreagă și poate fi chiar inspirație pentru scrierea unui roman.

05 mai 2021, 20:33
Dragostea învinge pandemia! Ea e femeia care merge zilnic, de mai bine de un an, să-și vadă soțul printr-un geam de spital
foto - ilrestodelcarlino.it

De mai bine de un an, mai exact 420 de zile, o femeie își vizitează soțul zilnic la centrul unde este internat, din Italia. Îi citește, urmăresc meciuri împreună, își vorbesc, însă, din păcate, sunt despărțiți de fiecare dată de un geam.

Elisabetta Morotti nu a absentat nici măcar o zi de la centrul unde stă iubirea vieții ei, Roberto, în vârstă de 40 de ani. Indiferent dacă plouă, ninge, bate vântul sau are alte treburi de făcut, femeia merge să îl vadă, uneori chiar și de două ori pe zi fiindcă nu vrea ca acesta să se simtă uitat. Bărbatul a suferit un accident cerebral şi, în ultimii ani, viaţa i-a fost o luptă continuă.

”Dimineața citim ziarele, tot ce înseamnă eveniment. Pe el îl interesează şi toate sporturile imaginabile și inimaginabile, de la fotbal la motociclism, mașini și mai ales cai”, a spus ea.

După accidentul suferit, Elisabetta a vândul totul pentru a fi alături de soțul ei. Mai întâi a ieşit la pensie şi a dat barul pe care l-au condus împreună. Apoi casa, pentru a se muta într-un oraş cu servicii medicale mai bune pentru boala lui. A fost în comă şi nimeni nu îi mai dădea nicio şansă dar, cu sprijinul soţiei, a învins chiar şi moartea.

”Pe 14 februarie a auzit, la o emisiune tv unde se făceau urări de Sfântul Valentin, melodia noastră, și i-a curs o lacrimă”, a mai spus ea.

Din păcate, din cauza pandemiei, spitalul respectiv nu acceptă vizitatori. Atât Elisabetta, cât și Roberto speră că totul se va termina cât mai curând și că ziua când se vor putea lua din nou în brațe se apropie cu pași repezi.