Dragostea la control: Cât de sinceră e bine să fii într-o relaţie

Povestindu-i noului tău iubit totul despre tine, inclusiv istoricul tău sexual sau ce năzbâtii făceai în adolescenţă, îţi poate uşura conştiinţa... Dar e oare ideal să faci asta?

RomaniaTV.net
18 feb. 2013, 11:02
Dragostea la control: Cât de sinceră e bine să fii într-o relaţie

„In primul rand, daca e vreo chestie in trecutul tau care poate avea impact direct asupra relatiei, de exemplu asupra sanatatii partenerului tau (ai facut sex neprotejat sau ai o istorie de consum de droguri), e de datoria ta sa-i marturisesti aceste detalii”, explica dr. Brad Blanton, autor al cartii „Radical Honesty”.

Citeste si: Poti avea incredere in el?

Desi onestitatea intr-o relatie este ideala, nu e intotdeauna obligatorie sau potrivita. Les Parrot, profesor doctor de psihologie clinica la Seattle Pacific University si autor al cartii „Relationships: An Open and Honest Guide to Making Bad Relationships Better and Good Relationships Great”, spune:

„Exista oricand un pericol atunci cand dezvalui ceva despre tine, in orice relatie; ar trebui sa pui intotdeauna in balanta ce si cat spui si cat de bine este pentru tine sa faci asta”.

Citeste si: 5 secrete de tinut sub cheie

Asteptand momentul potrivit

In ciuda riscurilor pe care le implica dezvaluirea tuturor secretelor unui nou iubit, exista si motive bune pentru a pune lumina pe anumite parti ale trecutului tau. „Poate iti doresti sa strangi legatura dintre voi, sa-i arati ca ai incredere in el si ca si el poate avea in tine. Din acest punct de vedere, ar fi chiar indicat sa impartasesti cu el intimitatile tale”, explica dr. Blanton.

Citeste mai multe sfaturi despre sinceritatea intr-o relatie pe cosmopolitan.ro.