Drama adolescentei sinucigaşe din Vâlcea. Părinţii au abuzat-o şi au încuviinţat relaţia pe care o avea cu un bărbat matur

Părinţii Georgianei Denisa Unchiaşu, adolescenta de 15 ani din Oteşani, Vâlcea care a fost găsită spânzurată în pădure, povestesc că aceasta intrase într-un anturaj nepotrivit, care ar fi determinat-o să o apuce pe căi greşite, scrie adevarul.ro. Martorii spun, însă, că şi părinţii ei ar fi avut o contribuţie semnificativă la situaţia în care se afla tânăra.

RomaniaTV.net
26 mai 2020, 05:44

Georgiana, poreclită Suzy, era elevă elevă în clasa a IX-a la Horezu şi avea o viaţă extrem de agitată. Avea rezultate bune la învăţătură, însă părinţii susţin că adolescenta s-a schimbat după ce a intrat la liceu.

Pe 9 mai, fata a plecat de acasă spunând că merge să-şi cumpere îngheţată. În realitate, a mers împreună cu prietena ei şi cu nişte bărbaţi, amici de-ai lor, să se distreze în islazul de la marginea comunei. Nu s-a mai întors, însă, acasă. Pe 11 mai, părinţii au anunţat Poliţia. A fost găsită spânzurată patru zile mai târziu, într-o pădure, de o femeie care se dusese să culeagă plante medicinale.

Îndrăgostită de un bărbat matur

Suzy era implicată într-o relaţie cu un bărbat mult mai în vârstă decât ea, relaţie despre care părinţii se pare că ştiau. Mai mult, după ce fata a plecat de acasă pretextând că merge după îngheţată, tatăl său a petrecut ore bune la băut, în compania bărbatului care avea o relaţie cu Suzy.

Citeşte şi Georgiana Denisa, adolescenta de 15 ani dispărută în Vâlcea, a fost găsită moartă într-o pădure

Cu ceva vreme în urmă, Suzy fusese audiată ca martor într-un dosar de dispariţie. Atunci ar fi declarat că bărbatul de care este îndrăgostită „mai are o relaţie, dar pe mine nu mă deranjează”. Potrivit declaraţiilor fetei de la acel moment, mama ei ar fi ştiut şi ea de relaţia pe care fiica ei o avea cu bărbatul respectiv. În februarie, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar penal, în urma declaraţiilor fetei.  

Convisă să meargă la întâlnire în schimbul unui pachet de ţigări

În sâmbăta în care Suzy a dispărut de acasă, prietena ei avea întâlnire cu iubitul ei, Cătălin, care domicilia în altă localitate. Cătălin a venit la Oteşani împreună cu prietenul lui, Alin, în vârstă de 33 de ani, cu maşina acestuia. Pentru a-l duce cu maşina în comuna învecinată, Alin i-a cerut lui Cătălin să-i găsească şi lui o fată.

Potrivit declaraţiilor pe care Cătălin le-a dat în faţa anchetatorilor, acesta i-a cerut iubitei lui să vină la întâlnire cu prietena ei, Suzy. Se pare că Suzy a acceptat să vină în schimbul unui pachet de ţigări, potrivit declaraţiilor prietenei adolesecentei sinucigaşe.

În faţa anchetatorilor, Alin nu a vrut să recunoască faptul că a venit în Oteşani pentru Suzy, pretextând că fata era prea mică pentru el. Însă, în urma cercetărilor, a reieşit faptul că, în ziua respectivă, cei doi se plimbaseră singuri cu maşina aproximativ o oră, sub pretextul că merg să cumpere ţigări.   

Striptease pentru iubit prin trapa maşinii  

Potrivit declaraţiilor martorilor audiaţi, la întâlnirea din islaz au mai apărut, ulterior, încă doi bărbaţi: un amic de-al prietenei lui Suzy pe nume Gabriel şi iubitul lui Suzy.

Legat de lucrurile care s-au petrecut atunci între cei patru bărbaţi şi cele două minore, aceştia au minţit de mai multe ori pe parcursul anchetei. Din declaraţiile pe care le-au dat în faţa anchetatorilor, a reieşit că iubitul lui Suzy venit cu bere. Suzy ar fi consumat trei beri, după care, la sugestia bărbatului de care era îndrăgostită, s-a apucat să facă striptease în maşina lui Alin, prin trapa acesteia. Adolescenta s-a dezbrăcat până la jumătate, prestaţia ei fiind filmată de iubitul matur. Acesta ar putea fi cercetat în acest caz pentru pornografie infantilă.

În urma autopsiei ulterioare asupra tinerei, nu s-a putut stabili vreun „contact sexual recent”. Totuşi, specialiştii sunt de părere că, dată fiind starea în care a fost găsit cadavrul, locul şi timpul scurs de la momentul decesului şansele de a se descoperi ceva în acest sens erau reduse.  

Cel care ar fi pus punct prestaţiei lui Suzy a fost Alin, proprietarul maşinii. Apoi, cei doi au plecat împreună cu maşina. S-au întors iarăşi la islaz, dar cei patru prieteni ai lor deja plecaseră. Alin a mărturisit în faţa anchetatorilor că ar fi lăsat-o pe Suzy în apropierea gospodăriilor localnicilor din Oteşani. Deşi a încercat să indice în apărarea sa localnici care l-ar fi văzut, aceştia nu i-au confirmat spusele.

Trupul lui Suzy a fost descoperit într-o pădurice de pe acelaşi deal, cu mult mai departe decât locul în care Alin a susţinut că ar fi lăsat-o. Anchetatorii au ajuns la concluzia că, în loc să meargă către casă, fata a luat-o exact în direcţia opusă, dar nu pe drum, ci prin pădure. Poliţiştii nu au reuşit să o găsească timp de cinci zile, pentru că toţi cei audiaţi le-au indicat alte piste.

Martorii audiaţi au minţit „ca să nu intre în belele”

Pe parcursul audierilor, martorii s-au contrazis în declaraţii. Prietena lui Suzy a recunoscut că a minţit „ca să nu intre în belele”. În zilele în care nimeni nu ştia nimic de Suzy, iar poliţiştii desfăşurau căutări, prietena ei a accesat contul de Instagram al lui Suzy postând diverse lucruri în numele acesteia.

Citeşte şi O bătrână în vârstă de 84 de ani a fost bătută crunt chiar de fiica sa. Poliţia a deschis un dosar penal pentru violenţă

Faptul că au văzut activitate pe contul de Instagram al adolescentei moarte i-a făcut pe anchetatori să creadă că aceasta încă trăieşte, motiv pentru care au urmat alte piste. Le-a atras însă atenţia conţinutul unora dintre postări: „E aiurea să spui despre tine că eşti o fată de moravuri uşoare”, au explicat sursele citate, referindu-se la melodia postată pe contul lui Suzy de Instagram: „I´m a bitch”.

Oamenii legii şi-au dat seama că ceva nu este în regulă după ce au văzut poze cu adolescenta, făcute în locul unde s-au distrat. Toţi martorii audiaţi ar putea răspunde penal pentru că au indus în eroare organele judiciare, dar şi pentru că au încălcat restricţiile impus de Ordonanţele Militare.

Părinţii ar putea fi cercetaţi penal

Părinţii fetei ar putea fi şi ei cercetaţi penal, inclusiv pentru violenţă domestică, potrivit adevarul.ro.

Tatăl adolescentei riscă să fie acuzat de viol, incest sau tentativă, în urma mesajelor pe care un amic de-al fetei le-a pus la dispoziţia anchetatorilor, mesaje în care aceasta susţinea că a fost violată de tatăl ei, dar şi că mama cunoştea această situaţie. În acest caz, mama ar putea fi acuzată de complicitate.

De asemenea, părinţii pot fi acuzaţi şi de „rele tratamente aplicate minorului” sau „violenţă în familie”, bătăile pe care le primea fata, considerate corecţii, fiind la ordinea zilei, cunoscute de toată lumea, mai ales după ce tatăl consuma alcool. Anchetatorii ar putea lua în calcul şi declaraţiile martorilor care susţin că persoane de sex masculin îi cereau acordul tatălui ca să aibă contacte sexuale cu fiica sa.

Sinucidere pusă sub semnul întrebării  

Câteva aspecte îi fac pe anchetatori să ia în calcul varianta în care adolescenta nu s-ar fi sinucis. Cum ar fi, de pildă, faptul că, deşi fata nu avea 1,70 m înălţime, creanga de care a fost găsită spânzurată este la mai bine de doi metri de pământ. Când a fost descoperită, picioarele erau pe pământ, fapt care i-a făcut pe anchetatori să ia în considerare că este posibil ca aceasta să se fi urcat în copac. În acest caz, sunt de părere specialiştii, este greu de crezut că, dacă şi-a dat drumul din copac, şireturile ar fi putut să-i susţină greutatea.

Totuşi, în cazul în care se dovedeşte că Georgiana Denisa Unchiaşu s-a sinucis, se pot stabili autorii morali ai sinuciderii, potrivit Adevarul.ro.