Dramă într-o familie din Sibiu. Soţ şi soţie ucişi de coronavirus

Tragedie la Sibiu. Doi soți în vârstă de 70, respectiv 65 de ani au fost ucişi de coronavirus. Este vorba despre Gogu Mihuţescu, fratele regelui Ioan Cioabă, şi soţia acestuia. 

01 apr. 2020, 09:26
Dramă într-o familie din Sibiu. Soţ şi soţie ucişi de coronavirus

Gogu Mihuțescu, 70 de ani, și soția lui, 68 de ani, au fost plecați, în urmă cu aproape trei săptămâni, în Turcia, iar de când s-au întors au început să aibă simptome specifice infecţiei cu coronavirus. Cei doi și-au dat ultima suflare la Spitalul Clinic Județean Sibiu.

„Soția lui este confirmată cu coronavirus, încă de sâmbătă seara. Au avut coronavirus și cadrele medicale care au dus-o vineri cu salvarea sunt acum în izolare. Ea a fost intubată, am stat câteva zile, am așteptat, am crezut că își revine, dar în final a decedat. Între timp și sotul a fost internat, chiar cu o zi sau două înaintea femeii. Avea probleme medicale, făcea dializă. S-a agravat și starea lui și a murit luni. Era suspect”, declara Dorin Cioabă, fiul lui Ioan Cioabă şi actual rege internaţional al romilor, pentru Ora de Sibiu.

Între timp, s-a confirmat că şi fratele lui Ioan Cioabă era infectat cu coronavirus.

Dorin Cioabă a făcut apel la autorități pentru a începe testarea de urgență a persoanelor din comunitatea de romi din Sibiu: „De aceea, vă rog să ajutați această comunitate de romi, vă rog să întreprindeți toate măsurile pentru a stopa acest focar de infecție, pentru a fi de urgență testați oamenii, pentru că le este teamă, pentru copiii lor, pentru ei. Mulți dintre aceștia, neamuri fiind, au intrat în contact”.

Autorităţile au anunţat că până miercuri, 1 aprilie, 2.460 de persoane au fost infectate cu coronavirus în România. De asemenea, numărul persoanelor infectate cu coronavirus decedate a ajuns la 85.

Citeşte şi Tragedie cruntă! Un băiat de 13 ani a murit singur într-un spital din Londra, din cauza coronavirusului