Tragedie cruntă! Un băiat de 13 ani a murit singur într-un spital din Londra, din cauza coronavirusului

Ismail Mohamen Abdulwahab, un băiat de 13 ani din Marea Britanie care a fost testat pozitiv pentru coronavirus, a murit, marți, au anunțat reprezentanții spitalului King’s College Hospital Trust din Londra în care copilul era internat. Puștiul a decedat singur, fără ca familia să-l poată vizita, din cauza COVID-19.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 08:36
Tragedie cruntă! Un băiat de 13 ani a murit singur într-un spital din Londra, din cauza coronavirusului

Din păcate, un băiat de 13 ani care a fost depistat pozitiv pentru COVID-19 a murit, iar gândurile și condoleanțele noastre sunt cu familia în acest moment”, a declarat un purtător de cuvânt al spitalului londonez, potrivit mediafax.ro.

Citeşte şi: Un tânăr de 25 de ani infectat cu coronavirus, cuvinte înfiorătoare de pe patul de spital: „Am vomitat, am tuşit şi am avut diaree”

Ismail a început să prezinte simptome și a avut dificultăți în respirație și a fost internat la Spitalul Kings College. A fost pus la ventilație și apoi pus în comă indusă, dar a murit dimineață″, au declarat membrii familiei lui Ismail.

Numărul de decese cauzate de coronavirus în Regatul Unit a crescut cu 27 % pe parcursul unei zile, potrivit noului bilanț anunțat marți de autoritățile britanice, numpărul total al deceselor fiind de 1.789.

Creșterea numărului de decese este profund șocantă, deranjantă (și) în mișcare”, a declarat șeful Cancelariei Guvernului britanic, Michael Gove, în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că nu este posibilă prezicerea unui nivel maxim.

Depinde acțiunile tuturor. Putem întârzia acel vârf, putem aplana curba prin propriile noastre acțiuni”, a adăugat acesta.

Când va apărea vaccinul împotriva coronavirusului? Agenţia Europeană a Medicamentului a făcut anunţul

Punerea la dispoziţie a unui vaccin împotriva noului coronavirus, gata să fie utilizat „pe o scară largă”, ar mai putea dura cel puţin un an, a apreciat marţi Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), scrie AFP.

Agenţia, cu sediul la Amsterdam, a adăugat că două vaccinuri au intrat deja într-o primă fază de teste clinice, desfăşurate pe voluntari sănătoşi.

Citeşte şi Franţa a înregistrat un nou număr record de morţi de coronavirus. 499 de pacienţi, într-o singură zi

EMA „estimează că va trebui să se aştepte poate cel puţin un an înainte de a avea un vaccin împotriva COVID-19 gata să fie aprobat şi disponibil în cantităţi suficiente pentru a fi utilizat pe o scară largă„.

Această estimare se bazează pe informaţiile disponibile şi experienţele din trecut în domeniul dezvoltării vaccinurilor, a precizat EMA.