Drama lui Benone Sinulescu! Care a fost cel mai mare regret al artistului

Drama lui Benone Sinulescu! Artistul s-a stins din viaţă joi, 18 noiembrie, la 84 de ani. În luna iulie, În iulie, cântăreţul a fost internat la spital după ce a fost găsit prăbușit în casă. Ulterior, după ce și-a mai revenit, a fost dus la o clinică de recuperare.

18 nov. 2021, 16:59
Drama lui Benone Sinulescu! Care a fost cel mai mare regret al artistului
Drama lui Benone Sinulescu

Drama lui Benone Sinulescu. Artistul era internat de duminică, din cauza unei pneumonii care s-a agravat pe fondul unor alte probleme de sănătate.

Dacă în carieră a avut parte de un succes extraordinar, în viața personală Benone Sinulescu a trecut prin câteva momente dificile. După ce în tinerețe femeile frumoase au roit în jurul lui, cântărețul s-a căsătorit abia după ce a împlinit vârsta de 40 de ani, în urmă cu patru decenii.

Citeşte şi: A murit Benone Sinulescu. Boala gravă de care suferea regretatul artist

Drama lui Benone Sinulescu

Nea Beni, aşa cum era numit atât de colegii de breaslă, cât şi de fani, nu a avut copii. Din acest punct de vedere, artistul a trecut prin niște momente dificile, pentru că soția sa a pierdut câteva sarcini. Pe de altă parte, cântărețul a povestit că de-a lungul timpului au tot venit la el femei care au pretins că au copii cu el sau chiar și câte un băiat care îi spunea că a aflat de la mama sa că este fiul lui Benone Sinulescu.

Cântărețul a fost decorat în decembrie 1967, când i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a ”pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”. Apoi, în 2002, președintele României de la acea vreme, Ion Iliescu, i-a conferit Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, ”pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Tot Iliescu i-a conferit în 2004 lui Benone Sinulescu și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – “Arta Spectacolului”.

Născut pe 24 mai 1937 la Siriu, județul Buzău, Benone Sinulescu a fost un interpret de muzică populară, iubit de toată România. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși artiști printre care și Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance și colaborat în acest sens cu formația Ro-Mania.