Drama unei familii cu cinci copii care locuieşte într-un grajd. „Am avut noroc cu iarna asta, a fost mai blândă” FOTO

Viața familiei Mocanu nu este una ușoară, mai ales în contextul în care cei doi părinți locuiesc împreună cu cei cinci copii într-un grajd. Aurel şi Aurica nu şi-au putut permite o casă şi au crescut într-un grajd cinci copii, dintre care doi au plecat, iar una dintre fete şi-a lăsat cei doi copii tot în grija părinţilor.

RomaniaTV.net
12 feb. 2020, 09:54

Mara, Andra, Cătălina şi cei doi nepoţi Iza şi Paraschiva, în vârstă de 4, 9, 13, 6, respectiv 2 ani locuiesc împreună într-o singură cameră, într-un fost grajd, din comuna Finta, satul Gheboaia, judeţul Dâmboviţa.

Citeşte şi: Tânărul suspect de coronavirus, internat la spital în Timişoara! Cadrele medicale care au intrat în contact cu acesta, în carantină

Tatăl a lucrat la Oţelărie, în Târgovişte, iar în momentul în care a intrat în insolvenţă, în anul 2004, familia s-a mutat la părinţii Auricăi. Principala sursă de venit a familiei vine din alocaţiile celor mici, dar şi dintr-un ajutor social.

„Nu am mai avut unde să stăm. Fostul viceprimar ne-a lăsat aici. Nu am avut niciodată casă. Soţul e din Bacău şi a lucrat la Sonde, în Bucşani. De 7 ani stăm aici. Nu avem nici acte, nimic, pentru că e grajd. Iarna e crunt. Am avut noroc cu iarna asta, că a fost mai blândă. Copiii toţi se duc la şcoală”, spune Gheorghe Aurica, mama copiilor.

Părinţii au încercat să îşi construiască o căsuţă, pe un teren dat de primărie, lângă grajd, însă din lipsa banilor, nu au putut termina construcţia. În acelaşi timp, o problemă o reprezintă şi faptul că niciunul dintre părinţi nu mai munceşte. Tatăl este bolnav, iar mama a fost dată afară.

Citeşte şi: Organele copilului ajuns în comă după o anestezie într-un cabinet stomatologic cedează unul după altul

Cazul a intrat şi în atenţia Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, care, împreună cu filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa, va încerca să îi ajute. De asemenea, două asociaţii umanitare vor să le construiască o casă.   

„Trebuie să facem o igienizare şi să găsim soluţii pentru a crea condiţii normale de trai, atât cu încălzirea, iluminatul şi igiena în locuinţă. Începând de sâmbătă am luat legătura cu Crucea Roşie şi alte cunoştinţe şi avem sprijinul de a putea cumpăra ceea ce este util aici şi să ajutăm”, a declarat Critiana Bucur, directorul DGASPC Dâmboviţa.