Organele copilului ajuns în comă după o anestezie într-un cabinet stomatologic cedează unul după altul

Noi informaţii despre copilul de patru ani care a intrat în comă după ce a fost la dentist. Pentru a făcut stop cardio-respirator după o anestezie generală făcute de medici fără să aibă autorizaţie.

RomaniaTV.net
12 feb. 2020, 06:37
Organele copilului ajuns în comă după o anestezie într-un cabinet stomatologic cedează unul după altul

Starea de sănătatea copilului de patru ani care a făcut stop cardio-respirator după o anestezie generală se agravează. Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu au anunţat faptul că minorul nu mai răspunde la tratament.

Mai mult decât atât, copilul se află încă la reaminare, iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire deoarece organele celui mic cedează unul după altul. 

„Sunt vesti foarte proaste. Medicii anunţă ca în urmă cu puţin timp s-a instalat insuficienţa multiplă de organe, adică organele îi cedează unul după pe altul. Se depun toate eforturile pentru ca copilul să rămână în viaţă. Pronosticul rămâne extrem de rezervat.” , a declarat Tudor Ciuhodaru.

Citeşte şi: Clinică stomatologică din Piteşti, amendată după ce un copil de 4 ani a ajuns în comă la spital în urma unei anestezii

Copil de patru ani din Piteşti a fost preluat de ambulanţă, luni seara, în stare de inconştienţă dintr-un cabinet stomatologic privat din oraş. Pentru că era în stare gravă, a fost transferat de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Citeşte şi:Copil din Piteşti, în comă după o anestezie la stomatolog. Ministerul Sănătăţii: Clinica nu avea autorizaţie să facă procedura

Din cauza stării extrem de grave, băieţelul a intrat în comă, iar medicii au decis ca pacientul să fie transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. 

Reacţia clinicii stomatologice

Clinica stomatologică unde un copil a rămas paralizat după o simplă anestezie a emis un comunicat de presă, conform căruia au autorizaţie de la Ministerul Sănătăţii pentru anestezii. Până în prezent, clinica a efectuat cu succes peste 100 de tratamente cu anestezie. De asemenea, părinţii copilului au optat pentru „analgosedare” deoarece ştiau de existenţa opţiunii de la copilul mai mare, căruia i s-au efectuat tratamente în clinica respectivă.

Copilul, în vârstă de patru ani şi opt luni, a fost adus la clinică pentru o consultaţie de specialitate în luna ianuarie pentru tratamente de canal şi obturaţii simple. Cel mic s-a dovedit necooperant, iar părinţilor li s-a recomandat să încerce tratarea clasică, cu toate că exista posibilitatea ca tratamentele să dureze mai mult.