DRAMA unei fetiţe de 4 ani: Suferă de artrită şi trebuie să urmeze un tratament de chimioterapie

Lily Aird este o fetiţă dulce, de doar patru ani, care zambeşte şi arată ca orice copil de vârsta ei. Totuşi, în spatele zâmbetului se ascunde o poveste dureroasă: suferă de artrită de la vârsta de doi ani. Alergarea, jucatul, dansatul şi chiar mersul ar fi imposibilă pentru această fetiţă dacă doctorii nu ar fi găsit un tratament care să-i reducă durerea pe care o simte în genunchi şi şolduri.

RomaniaTV.net
01 dec. 2012, 09:41

După luni de teste şi tratamente, Claire Aird, mama lui Lily, a descoperit că fetiţa ei are o boală specifică vârstnicilor. „Când au descoperit că are artrită am fost pur şi simplu şocată. Am început să plâng, eram speriată şa gândul că nu va putea să facă lucrurile pe care le fac copii normali. M-am întrebat de ce i s-a întâmplat asta tocmai copilului meu”, a declarat Claire pentru Daily Mail.

Pentru a trata durerile, fetiţei i s-au prescris cantităţi uriaşe de ibuprofen lichid şi injecţii cu cortizon în genunchi şi şolduri. După ce au descoperit că aceste medicamente ameliorează doar temporar durerea, doctorii au realizat că boala este foarte avansată.

Astfel, medicii i-au prescris un tratament de chimioterapie, specific bolnavilor de cancer,  – methotrexat – care are ca efecte secundare agresive precum vomă, subţirea firului de păr şi a unghiilor, precum şi un sistem imunitar scăzut.

Boala fetiţei a fost cauzată de un sistem imunitar prea activ, care îi atacă articulaţiile, însă, în acelaşi timp, o protejează de bolile uşoare. Totuşi, din cauză consumului de methotrexat care încetineşte sistemul imunitar şi îl slăbeşte, bolile copilăriei, precum varicela, o pot omorî dacă le contractează.

În ciuda bolii şi a suferinţei prin care trece ori de câte ori îşi ia medicamentul, Lily este o fetiţă curajoasă şi are mare grijă de sora ei, Holly, care are doar doi ani. „Lui Lily îi place foarte mult să danseze. Ei şi surorii ei le place să danseze Gangnam Style, dar fără medicamentaţie nu ar putea nici să-şi îndoaie genunchi”, povesteşte mama fetiţei.