Drumul pe care au fost salvaţi supravieţuitorii accidentului aviatic din Apuseni va fi reparat

Specialiştii Ministerului Dezvoltării şi ai Companiei Naţionale de Investiţii au evaluat pagubele produse de intervenţia în cazul tragediei aviatice din Apuseni, când doi oameni au murit şi alţi cinci au fost răniţi. Drumul comunal, distrus de maşinile de mare tonaj, va fi reparat.

10 mart. 2014, 08:52
Drumul pe care au fost salvaţi supravieţuitorii accidentului aviatic din Apuseni va fi reparat

Sumele necesare pentru lucrările la drumul comunal, aviariat în urma tragediei din Apuseni, urmează să fie stabilite de autorităţile centrale, care vor aloca bani pentru ca acesta să fie reparat, scrie citynews.ro.

Maşini de mare tonaj s-au deplasat pe drumul comunal pentru a recupera epava avionului prăbuşit în 20 ianuarie, tragedie în care au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, iar drumul are nevoie acum de reparaţii generale.

Citeşte şi GEST IMPRESIONANT pe care primarul din Otopeni vrea să îl facă în memoria lui Adrian IOVAN

Potrivit localnicilor, odată ce va fi reabilitat, drumul va purta numele pilotului Adrian Iovan, care a murit în accidentul aviatic.

Un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla echipaj medical s-a prăbuşit, în 20 ianuarie, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

Citeşte şi Romaniţa, gest emoţionant pentru Adrian Iovan: Va plăti ratele pilotului la casă

În tragedie şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici din comuna Horea, după aproximativ cinci ore de căutări.

Citeşte şi Supravieţuitorii din Apuseni, ABSENŢI de la parastasul lui Adrian Iovan. Ce spune medicul Sorin Ianceu – VIDEO

Zeci de persoane au fost audiate până în prezent de Parchetul Militar, cel care desfăşoară ancheta în cazul accidentului aviatic, iar Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) a precizat că una dintre cauzele principale pentru producerea tragediei a fost vremea nefavorabilă.