DSP Bucuresti vrea masca obligatorie la ieşirea din casă, închiderea restaurantelor şi cinematografelor, cursuri online pentru elevi

Toţi bucureştenii ar putea fi obligaţi să poarte mască la ieşirea din casă. O propunere în acest sens va fi discutată luni în şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă în condiţiile în care rata de incidenţă cumulată a cazurilor a ajuns luni la 3.19 în Bucureşti. DSP Bucureşti mai propune CMBSU închiderea în interior a restaurantelor şi cafenelelor, închiderea cinematografelor, a sălilor de spectacole şi jocurilor de noroc, precum şi precum şi închiderea şcolilor şi mutarea cursurilor în online. O propunere similară a venit şi din partea ISMB, a anunţat luni dimineaţă ministrul Educaţiei, Monica Anisie. 

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 11:53
DSP Bucuresti vrea masca obligatorie la ieşirea din casă, închiderea restaurantelor şi cinematografelor, cursuri online pentru elevi

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit luni, de la ora 15, şi urmează să ia noi măsuri anti-COVID-19 pentru a preveni o răspândire şi mai accentuată a bolii. 

DSP Bucureşti a înaintat spre aprobare CMBSU următoarele propuneri:

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât sp acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

– Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.

– Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar persoanelor cazate în cadrul acestor unităţi.

– Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

– Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă.

– Suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă, din unităţile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online, conform unor surse citate de News.ro.

Citeşte şi: SCENARIU ROŞU în BUCUREŞTI. Ce înseamnă şi care sunt măsurile de restricţie care se vor aplica în Capitală


BILANŢ coronavirus 19 octombrie. Record de cazuri grave de COVID- 19 la ATI. Conform Grupului pentru Comunicare Strategică, la Terapie Intensivă sunt internaţi în prezent 757 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.466 cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV2. Au fost efectuate 8.040 de teste în ultimele 24 de ore, asta înseamnă un record al ratei de pozitivare – peste 30 %.

Incidenţa cazurilor noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore la Bucureşti a ajuns la 3.19, mai mare decât fusese anunţată duminică. 

Citeşte şi: Alertă în Bucureşti. Coeficientul infectărilor în Capitală a crescut faţă de ziua precedentă. Alte judeţe se apropie de scenariul roşu

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va propune Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenta suspendarea cursurilor fata in fata pentru 14 zile şi mutarea lor în sistem online, a declarat, luni, ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie. 

 

Creşele şi after-school-urile nu se închid

Şeful Executivului a anunţat că afterschool-urile şi creşele din Capitală îşi pot desfăşura activitatatea în continuare, dacă doresc acest lucru.

„Reglementările privitoare la situaţia modului de organizare a procesului educaţional se referă la învăţământ şi la preşcolari, adică la grădiniţă. Cele două trepte, 1 şi 3 la mie, nu afectează desfăşurarea altor activităţi, cum sunt activităţile în creşe şi în afterschool-uri. Nu fac obiectul reglementării. Odată cu organizarea cursurilor online, afterschool-ul normal nu prea mai poate să funcţioneze, pentru că dacă elevii nu se duc la şcoală şi participă online la procesul educaţional, şi afterschool-ul nu va mai putea funcţiona, dar afterschool-urile şi creşele nu sunt în cadrul reglementărilor. În cazul în care optează să funcţioneze, vor funcţiona. Nu fac parte din activităţile care intră sub restricţii atunci când este depăşit indicele de 3 la mie”, a afirmat Orban.