DSP Timiş nu a verificat niciodată firma care a făcut dezinsecţie şi deratizare în blocul din Timişoara unde au murit trei oameni

Publicat: Marţi, 19 Noiembrie 2019 13:24 // Actualizat: Marţi, 19 Noiembrie 2019 13:24 // Sursa: romaniatv.net

Autorităţile ridică din umeri la întrebarea dacă firma care a făcut dezinsecţie şi deratizare în blocul din Timişoara unde au murit trei oameni avea sau nu autorizaţie şi cine trebuia să o elibereze. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş spune că firma Bistim Dera SRL nu are autorizaţie de funcţionare din moment ce şi-a schimbat adresa, iar Direcţia de Sănătate Publică spune că nu a făcut niciodată vreo verificare la această firmă.

Foto: tion.ro

Conducerile DSP şi DSVSA Timiş nu au putut răspunde la întrebarea dacă firma Bistim Dera SRL avea autorizaţie să folosească substanţa toxică şi cine ar fi trebuit să elibereze avizul pentru folosirea substanţei toxice.

"Firma avea autorizaţie sanitar veterinară din 2015. El este complet şi conform... Problema e că de dimineaţă am făcut verificări pe internet şi apare la altă adresă şi probabil în momentul acesta noi autorizăm doar punctul de lucru, nu sediul social. Dacă se adevereşte, el figurează la altă adresă şi înseamnă că în acest moment nu este autorizat sanitar veterinar", a declarat Cristina Popa, directorul DSVSA Timiş, potrivit News.ro.

Întrebată din nou dacă firma Bistim Dera SRL avea sau nu autorizaţie pentru folosirea substanţei, Cristina Popa a declarat că "Noi verificăm. Pentru punerea pe piaţă a biocidelor răspunde Ministerul Sănătăţii. Nu ştiu...".

Cornelia Malac, directorul DSP Timiş a adăugat că "unitatea care prestează serviciile este obligată să obţină autorizaţia şi acele atestate fitosanitare".

"Fiecare substanţă trebuie atestată fitosanitar. Înainte era o structură la Direcţia Agricolă, acum e o comisie care ţine direct de Ministerul Agriculturii. DSP trebuie să verifice această unitate dacă informează populaţia, dacă foloseşte substanţele şi recomandările producătorilor", a adăugat ea.

Întrebată, de asemenea, dacă DSP Timiş a făcut vreo verificare la firma Bistim Dera SRL care a făcut dezinsecţie şi deratizare în blocul în care au murit trei oameni, Cornelia Malac a răspuns negativ.

"DSP nu a verificat această unitate", a spus Malac.

Ioan Sorin Buţă, patronul Bistim Dera SRL, firma care a făcut dezinsecţia şi deratizarea în blocul de locuinţe din Timişoara în care au murit doi copii şi mama unuia dintre ei, a fost reţinut.

Acuzaţiile care i se aduc lui Ioan Sorin Buţă sunt omor din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de substanţe interzise.

Bistim Dera SRL are ca obiect de activitate nu doar dezinsecţie şi deratizare, ci şi operaţiuni de curăţenie în trenuri, autobuze, avioane, în cisterne rutiere şi maritime, curăţenie şi întreţinere piscine, curăţat de sticle, măturat de străzi şi îndepărtat zăpada.

Are sediul într-un apartament de bloc din Timişoara, cu un singur asociat care e şi administrator. Şi-a început activitatea în 2015. Anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri, adică totalul vânzărilor facturate, de 142.759 de lei. Tot în 2018 a înregistrat un profit net de 19.000 de euro şi datorii de peste 1.000 de euro, în condiţiile în care cu un an înainte, datoriile firmei depăşeau 50.000 de lei.

Citeşte şi: Patronul firmei care a făcut dezinsecţie la Timişoara, reţinut. Substanţele folosite au fost cumpărate la negru 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bistim Dera SRL autorizatie copii intoxicati timisoara dsp timis dsv Timis
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
16 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H