Dubioasa poveste a oraşului în care SUTE de oameni adorm din senin ZILE ÎNTREGI şi se trezesc AMNEZICI FOTO

Locuitorii unui oraş din Kazahstan suferă de o boală ciudată pe care medicii nu au putut să o explice. Astfel, sute de locuitori ajung să adoarmă din senin şi să se trezească după zile întregi fără să îşi dea seama de ce s-a întâmplat. Cu toate acestea, singura explicţie plauzibilă ar fi dată de efectele radioactivităţii din zonă cauzate de o mină de uraniu părăsită, aflată în apropierea localităţii.

31 mai 2014, 07:34

Rezidenții oraşului Krasnogorsk și cei din jurul satului Kalachi, din Kazahstan, sunt predispuşi la un sindrom rar, numit „Frumoasa Adormită”. Condiția bizară pe care aceşti oameni o au a reuşit să uimească medicii. Astfel, numeroase persoane ajungă să doarmă şi șase zile la rând fără să se trezească. Şocant este faptul că oamenii de știință și experții nu au nicio explicaţie şi sunt cu adevărat nedumeriţi de acest fenomen, potrivit Oditty.

Citeşte şi Povestea băiatului cu o ANOMALIE CIUDATĂ care este privit ca un zeu în INDIA: E un dar DIVIN FOTO

Inedit este faptul că boala ciudată nu se manifestă tot timpul, ci vine în valuri. Primul incident a avut loc în martie 2013 , ca apoi să apară iar în mai 2013. De atunci, au mai fost trei epidemii în jurul lunii ianuarie 2014, imediat după anul 2014. Sute de persoane au avut de suferit, în ultima epidemie fiind afectate între 40 și 60 de persoane. Mai mult, în cele mai multe cazuri, somnul este însoțit de pierderi temporare de memorie.

Am fost să mulg vacile, ca de obicei , dis-de-dimineață, și am adormit. Nu îmi aduc aminte nimic. Numai că atunci când m-am trezit eram într-un salon de spital. Asistentele mi-au zâmbit și mi-au spus „Bine ai revenit, prințesă”. Am dormit timp de două zile și două nopți . Femeile din episcopia mea au spus că am încercat să mă trezesc de mai multe ori, spunând că am nevoie urgent să mulg vacile„, a declarat Maria Felk , o mulgătoare de vaci în vârstă de 50 de ani de la Kalachi.

Boala ciudată nu se limitează la localnici, ci se extinde şi la vizitatorii acestei regiuni. Cu toate acestea, femeie a fost norocoasă, existând şi persoane care au dormit o săptămână întreagă. Chiar se zvonește că un singur om ar fi fost confundat cu un mort şi îngropat de viu. Chiar şi aşa, există oameni care au avut episoade repetate, o vânzătoare de haine din regiune adormind de şapte ori.

Citeşte şi Viaţa BATE FILMUL. Află povestea CUTREMURĂTOARE a copilului care îmbătrâneşte subit VIDEO

Mai mulți oameni de știință au vizitat regiunea, încercând să găsească o explicație pentru epidemia de somn. Au efectuat aproximativ 7.000 de experimente ale solului și apei şi chiar pe sângele, părul şi unghiile victimelor, însă toate testele s-au dovedit neconcludente. La un moment dat, Krasnogorsk a fost un oraș secret condus direct din Moscova, cu 6.500 de locuitori care au lucrat la mina de uraniu din apropiere, însă viaţa lor s-a schimbat odată cu destrămarea URSS. Numai 130 de persoane au rămâs în Krasnogorsk, iar satul Kalachi are o populație de 680 de suflete.

Mitul celor 8 ore de somn a fost spulberat! Cât şi cum trebuie să dormim

Când un pacient se trezește, el nu îşi va aminti nimic. Povestea este mereu aceeași. Slăbiciune, reacţii lente, apoi somn rapid. Unul dintre pacienţi a căzut într-un somn lung, în timp ce vizita cimitirul local. Când în cele din urmă s-a trezit, el a insistat că fusese într-o expediție de pescuit tot timpul. Din păcate, natura condiției nu este încă cunoscută. Am exclus infecţiile, am verificat sângele și lichidul coloanei vertebrale, nimic nu este acolo„, a declarat doctorul Kabdrashit Almagambetov, unul dintre cercetătorii care studiază acest fenomen.


Leonid Rikhvanov, un profesor de geo-ecologie și geo-chimie de la Universitatea Politehnică din Tomsk, are însă o veste bună. Împreună cu echipa sa, el a studiat probele de uraniu trimise de un rezident al localităţilor respective și a ajuns la concluzia că oamenii ar putea să adoarmă din cauza unui gaz numit Radon, care se evaporă din când când din mina părăsită de uraniu. Cu toate acestea, teoria respectivă nu este confirmată.

Acești oameni dorm de la două până la șase zile fără să se trezească. Eu folosesc astfel de gaze în anestezie dar pacienţii doar câteva ore. Care este concentrația acestui gaz? Și de ce nu adoarme toată lumea în acelaşi timp?„, se întreabă doctorul Kabdrashit Almagambetov. 

Cu toate acestea, locul rămâne în continuare un mister, chiar dacă reprezentanţii statului promit să îi găsească o rezolvare.