Dulceaţă de dovleac, reţeta pe care e musai să o încerci în toamna asta. Este pur şi simplu delicioasă

Astăzi vă prezentăm o reţetă simplă de dulceaţă de dovleac. Se prepară foarte uşor şi este delicioasă. Cei dragi vor mânca cea mai bună dulceaţă de dovleac din viaţa lor.

15 sept. 2022, 15:05
Dulceaţă de dovleac, reţeta pe care e musai să o încerci în toamna asta. Este pur şi simplu delicioasă

Dulceaţă de dovleac, reţeta pe care e musai să o încerci în toamna asta. Gospodinele au început deja să pregătească gemurile şi celelalte conserve pentru la iarnă. Vă prezentăm o reţetă genială de dulceaţă.

Dulceaţă de dovleac, reţeta pe care trebuie să o încerci. Uite cum se face

Citeşte şi Dulceaţă de cireşe, reţetă fără conservanţi. Secretul ca să-ţi iasă delicioasă

Ai nevoie de următoarele ingrediente: un kilogram de pulpă curăţată de dovleac, 800 de grame de zahăr, sucul de la o lămâie, 100 de ml de apă, un măr, şase păstăm de cardamon, o păstaie de tonka, scorţişoară.

Mod de preparare 

Începem prin a tăia cubuleţe pulpa de dovleac, după care pune apa şi zahărul într-o oală, la foc mic. După ce s-a topit zahărul, se adaugă cubuleţele de dovleac, sucul de lămâie, şi mărul întreg.

În continuare, zdrobim păstăile de cardamon şi extragem seminţele, după care curăţăm pastaia de tonka de cojita neagra si o taiem in doua. Adăugăm aromele, inclusiv scortisoara, intr-o sita mica inoxidabila si o introducem in dulceata.

Dulceata se fierbe la foc mediu aproximativ 45 de minute, după care scoatem mărul, cardamonul şi tonka. Pasam dulceata cu un blender, pana cand obtinem o pasta omogena. Se pune din nou dulceaţa pe foc mic şi se mai lasă să fiarbă încă 15-20 de minute. Nu uitaţi să amestecaţi din cand în cand ca să nu se lipească.

Dulceaţa se pune în borcănele cât este fierbinte. A doua zi o puteţi depozita în cămară, potrivit lauraadamache.ro. 

Pofta buna!

Citeşte şi Dulceața de portocale cu ghimbir. Un deliciu pentru zilele răcoroase