Dulceaţă de prune cu nuci şi stafide. Aşa îţi iese delicioasă

Dulceaţă de prune cu nuci şi stafide este ideală pentru la iarnă. Se face foarte uşor şi este delicioasă. Clătitele pe care le vei pregăti pentru cei dragi vor fi mai gustoase cu această dulceaţă.

16 sept. 2021, 15:37
Dulceaţă de prune cu nuci şi stafide. Aşa îţi iese delicioasă
Dulceaţă de prune cu nuci şi stafide. Aşa îţi iese delicioasă

Dulceaţă de prune cu nuci şi stafide. Acest tip de dulceaţă nu trebuie să lipsească din cămara gospodinelor. Reţeta este foarte simplă, iar gustul vă va aduce aminte de copilărie, de momentele petrecute la bunici sau de clătitele făcute de mama.

Dulceaţă de prune cu nuci şi stafide. Ingrediente

Un kilogram de prune

Jumătate de kilogram de  zahar

Scortisoara

O portocala

Jumătate de lămâie

150 grame de stafide

150 grame de nuci

Citeşte şi Dulceaţă de gutui rase, reţeta bunicii. Trucuri pentru un preparat parfumat, plin de savoare

Mod de preparare

Spalam bine prunele, după care le desfacem şi scoatem sâmburii. De asemenea, curaţăm portocala şi o tăiem felii subţiri. La fel facem şi cu lămâia. Nu uitaţi să scoateţi sâmburii.

Într-o oală mare turnăm 50 ml de apă, apoi adăugăm  prunele, feliile de portocală şi lămâie. Adăugăm scorţişoara şi turnăm zahărul. Amestecăm uşor toate inredientele şi le lăsam pe foc până când se topeşte zahărul. Atenţie, focul trebuie să fie mic. În momentul în care începe să fiarbă, dulceaţa va face o spumă roz. Se mai lasă pe foc aproximativ 25 de minute. Nu uitaţi să mai amestecaţi uşor ca să nu zdrobiţi fructele.

În tot acest timp, puteţi să pregătiţi borcanele. Le spălaţi bine, apoi le lăsaţi să se usuce.

În momentul în care dulceaţa este gata, adăugaţi stafidele şi nucile şi mai lăsaţi pe foc încă un minut. Puneţi apoi dulceaţa în borcane şi strângeţi bine capacele. Dulceaţa se pune într-un loc răcoros şi întunecat.

Citeşte şi Murături asortate la borcan. Trucuri pentru ca murăturile să nu se înmoaie