Dumitru Dragomir, despre blaturile din fotbal: Am intrat peste arbitru să-mi dea penalty! Mi-a dat două

La câteva luni după Revoluţie şi cu câteva luni înaintea apariţiei Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir făcea câteva mărturisiri despre practicile întâlnite în fotbalul românesc în perioada comunistă.

RomaniaTV.net
20 mart. 2017, 12:59
Dumitru Dragomir, despre blaturile din fotbal: Am intrat peste arbitru să-mi dea penalty! Mi-a dat două

Interviul, publicat pe pagina de youtube a Replay este savuros si il are ca protagonist pe omul care avea sa conduca LPF aproape 17 ani.

Eram la Chimistul în Divizia C. Aveau săracii o echipă amărâtă, vai de mama lor. Nici echipament n-aveau! Eu eram antrenor, președinte, eu centram, eu dam cu capul. Și chiar am arbitrat unele meciuri…. Să vă povestesc o zvoană. Jucam cu Cetatea Turnu Măgurele și la meci venise Rainea și un observator federal Marinescu, el ținea Federația în mână. Întâmplarea face că în minutul 80 era 2-1 pentru adversari. Arbitru era unu din București, Constantinescu. Mă duc peste el și îi spun să-mi dea o mână de ajutor! Am intrat pe teren în timpul meciului.

Face și-o pune pe var! Îl aveam pe unu’ Petrică. Când a tras una s-a dus mult peste bară… I-am spus arbitrului să o mai pună o dată, o pune, face Petrică 2-2. Se termină jocul și plecăm la cabine. Rainea și Marinescu au plecat mai erau doar lăutarii. Mă duc la Constantinescu și îi spun că s-a nenorocit că a oprit meciul cu 10 minute mai devreme. Eu și încă doi ne-am dat ceasurile înapoi. Jucătorii erau deja în baie! Și i-am scos pe toți de la cabine, i-a îmbrăcat și au ieșit pe teren. Am câștigat cu 3-2 până la urmă! La Divizia C puteai să faci multe lucruri, erau vai de mama lor!„, a dezvăluit Dragomir în interviul publicat pe pagina Replay.