Dumitru Dragomir: „Dacă se dovedeşte că am luat un leu, mă duc în joc de glezne la puşcărie”

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir şi fostul director al RCS - RDS SA Ioan Bendei au fost condamnaţi mrţi de Tribunalul Bucureşti la câte patru ani de închisoare în dosarul privind drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, decizia nefiind însă definitivă.

RomaniaTV.net
16 ian. 2019, 19:10
Dumitru Dragomir: „Dacă se dovedeşte că am luat un leu, mă duc în joc de glezne la puşcărie”

„Dacă se dovedeşte că am luat un leu, mă duc în joc de glezne la puşcărie. Această doamnă judecător nu a înțeles ce înseamnă înțelegerea între părți. Este contract civil. Aștept motivarea și o să explic ca să înțeleagă toată treaba. Drepturile de televiziune nu au fost cumpărate de RCS&RDS. Eu am făcut licitaţie publică televizată şi acuma mă bagă la puşcărie, când Adunararea Generală a Ligii a decis, eu nefiind administrator. Şi îmi mai ia şi 3 milioane de euro, şi mie, şi celor de la Digi”, a declarat Dragomir, în exclsuivitate la România TV.

În cursul anului 2008, la nivelul LPF s-a organizat o licitaţie având ca obiect cesiunea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din cadrul competiţiei Liga I „PARTENER”, în sezoanele competiţionale 2008-2009, 2009-2010 şi 2010-2011. În urma desfăşurării licitaţiei cu strigare, consorţiul de firme din care făcea parte SC RCS – RDS SA a fost declarat câştigător, preţul de adjudecare fiind de 101.150.000 euro (inclusiv TVA). În 2009, în contextul crizei economice, asocierea de firme a solicitat LPF acordarea unor condiţii contractuale mai avantajoase, susţin procurorii DNA.

„În aceste împrejurări, inculpatul Dumitru Dragomir, urmărindu-şi interesul personal, întrevăzut din iminenta neîndeplinire a obligaţiilor contractuale ale consorţiului, a solicitat reprezentanţilor SC RCS – RDS SA să intre într-un parteneriat de afaceri cu firma pe care acesta o controla. Prin urmare, pentru a-l determina pe inculpatul Dumitru Dragomir să susţină interesele SC RCS & RDS SA la nivelul L.P.F., în legătură cu executarea contractului de cesiune a drepturilor de televizare, la data de 15 august 2009, între SC Bodu SRL-societate controlată de preşedintele L.P.F. şi reprezentată de inculpatul Bădiţă Florin-Bogdan şi SC RCS & RDS SA s-a încheiat un contract de asociere în participaţiune. Conţinutul contractului a fost anume conceput de părţi astfel încât să creeze aparenţa unei asocieri tipice şi să mascheze cât mai bine voinţa lor reală, aceea de a da, respectiv de a lua mită”, precizează DNA.

Potrivit comunicatului citat, în baza acestui contract, în perioada 18 august 2009 – 10 mai 2011, SC RCS – RDS SA a plătit către SC Bodu SRL, în 27 de tranşe, suma de 3.100.000 euro (13.059.290 lei), iar între 2015 şi 2016, părţile implicate în încheierea contractului de asociere în participaţiune au acţionat pentru „spălarea” şi „curăţarea” sa de caracterul infracţional, în scopul disimulării originii ilicite a acestuia.

„Astfel, între SC RCS – RDS SA, SC Bodu SRL şi Sc Integrasoft Srl au fost încheiate mai multe acte juridice, părţile preocupându-se exclusiv să confere contractului de asociere în participaţiune un caracter licit, în special în privinţa sumei de 3.100.000 euro, plătită în condiţiile de mai sus. Aceste operaţiuni, care s-au derulat până în anul 2016, au condus în final la cumpărarea de către SC RCS – RDS SA a afacerii care a stat la baza contractului de asociere. În vederea confiscării speciale, procurorii anticorupţie au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor ce aparţin societăţilor comerciale BODU SRL (până la concurenţa sumei de 16.771.659 lei) şi RCS & RDS SA (până la concurenţa sumei de 13.714.414 lei)”, se mai arăta în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.