Dumitru Dragomir, mărturii impresionante despre cum își petrecea sărbătorile în perioada comunistă: ”Aș prefera să am vârsta de atunci și să fiu sărac”

Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, a făcut mai multe dezvăluiri emoționante despre cum își petrecea sărbătorile de iarnă în perioada comunistă.

02 ian. 2023, 18:28
Dumitru Dragomir, mărturii impresionante despre cum își petrecea sărbătorile în perioada comunistă: ”Aș prefera să am vârsta de atunci și să fiu sărac”
Dumitru Dragomir, mărturii impresionante despre cum își petrecea sărbătorile în perioada comunistă

Dumitru Dragomir, mărturii impresionante despre cum își petrecea sărbătorile în perioada comunistă. Fostul șef al Ligii profesioniste de Fotbal și-a amintit cu nostalgie de cum erau sărbătorile de iarnă în perioada copilăriei sale, dar și despre lipsurile cu care se confrunta în comunism.

Citește și Gigi Becali, unul dintre cei mai bogați oameni din România. Dumitru Dragomir: „Are peste 1,5 miliarde de euro numai din pământuri”

Dumitru Dragomir, mărturii impresionante despre cum își petrecea sărbătorile în perioada comunistă

Recent, Mitică Dragomir a făcut câteva dezvăluiri emoționante despre cum era Crăciunul în copilăria sa, dar și despre faptul că în ciuda lipsurilor din comunism, de pe masa de Crăciun nu lipseau niciodată mâncărurile tradiționale.

„Simțeam lipsurile în comunism, dar părinții mei tăiau câte un porc și ne umflau burțile. Eram înghețați, în opinci, erau iernile grele. Era mâncare, aveam găini, curci în curte, vaci, dar era cam sărăcie.

Aș prefera să am vârsta de atunci și să fiu sărac ca atunci.

Bătrânețea pune multe tălpi și nu iartă pe nimeni.

Îmi doresc pentru 2023 să fiu sănătos, familia să fie sănătoasă, să aud în jurul meu numai de bine, poporul ăsta să nu mai sufere”, a declarat Dumitru Dragomir pentru Ziare.com.

Mitică Dragomir se destăinuie: „Eu puşcărie nu am făcut, dar am fost arestat de două ori

Dumitru Dragomir spune că, după ce a fost înlăturat de la şefia Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a orientat spre investiţiile în construcţii, alegerea fiind simplă pentru că, aşa cum recunoaşte „Mitică”, acestea sunt singurele două lucruri la care se pricepe.

Eu nu stiu sa fac nimic, doua lucruri am stiut, fotbal si constructii.

Am avut noroc de o sotie inteleapta, ingaduitoare. Sa nu credeti ca nu ma cearta sau ca eu nu-i raspund. Dar dureaza cinci minute, dupa aceea, totul liniste.”, a spus Dragomir, pentru Kanal D.

Mitică susţine că încă i se potriveşte porecla „Oracolul din Bălceşti”, dobândită pe vremea când conducea Liga.

„N-ati vazut ca am zis ultima oara ca Dinamo nu se salveaza, mai ales daca pica sa joace cu U Cluj si asa s-a intamplat. Am mai spus ca Steaua (n.r. FC Fcsb) nu va lua campionatul si asa s-a intamplat. Adica, domnule, ma bazez pe experienta mea de 55 de ani in fotbal. Nu uitati ca eu sunt de 52 de ani conducator in fotbal.”, explică fostul şef al Ligii.

Dumitru Dragomir a fost întrebat şi despre relaţia cu jucătorii echipelor pe care le-a condus, unul dintre ei fiind Marius Lăcătuş, cu care a lucrat la Braşov.

„Lacatus e un copil de o cumintenie rara. Pe teren era tupeist, dar in afara e ca o domnisoara, ti-e si rusine sa-l certi, ca lasa capul in jos. L-am luat de mic la fotbal, mi-am dat seama ca e un mare talent, si a crescut cu echipa mare. Eu l-am dus la Steaua. Din cauza lui nu a putut ajunge la Dinamo, ca a facut un gest cand am jucat cu ei si nu l-a mai vrut Dinamo.”, îşi aminteşte Dragomir.

„Mitică de la Ligă”, aşa cum a intrat în folclor, spune că este un familist convins şi că, deşi iubeşte fotbalul, încearcă să-şi convingă nepoţii să se orienteze mai mult către şcoală.

„Eu sunt un familist incorigibil. La mine familia e pe primul loc. Eu nu ca n-as fi un tip care sa fiu in ton cu modernul, dar eu mananc cu nevasta mea de 55 de ani in fiecare zi la pranz. La mine numai nevasta mea gateste pentru mine, de-asta si arat asa la 77 de ani. Si am avut si 35 de bucatari angajati deodata, cand aveam saloanele de nunti.

Pe nepoti fac eforturi sa-i opresc de la fotbal, pentru ca fotbalul de performanta este o corvoada, este foarte greu, razbat doar cei inzestrati de Dumnezeu cu calitati remarcabile si cu o tarie mentala formidabila. Daca se preteaza la tavaleala asta a performantei, atunci sa ramana la sport, nu-i opresc. Dar daca eu si familia vom reusi sa-i oprim de la performanta va fi foarte bine. Sa invete carte, ca in orice oranduire sociala, cartea te salveaza”, spune Dragomir.

Dumitru Dragomir îşi aduce aminte cu drag de fiul său Manuel, care a decedat în somn la doar 18 ani.

„Ar fi jucat 10-15 ani titular, atunci cand era fotbal. Juca la 17 ani titular in prima liga si titular la nationala de juniori. Era un talent iesit din comun, avea niste calitati extraordinare. Si centra cum o faceau Lucescu si Pircalab, covrig se ducea mingea. Pentru mine n-a murit. Am un tablou mare cu el in casa si vorbesc cu el in fiecare zi, zice lumea ca am innebunit. N-am innebunit.”, s-a confesat fostul şef al Ligii.

Întrebat care este cea mai dragă amintire din viaţa de conducător de club, Mitică nu a ezitat.

„Cand am luat Cupa Romaniei cu Ramnicu Vilcea, echipa de divizia B. Dupa care m-au arestat. Eu puscarie n-am facut, dar am fost arestat de doua ori. O data dupa Revolutie, dupa moartea lui Ceausescu, cand i-a arestat pe Postelnicu si pe Barbulescu, m-au luat si pe mine. M-au tinut cateva luni, dar m-am judecat si nu m-au condamnat.”, a încheiat Dragomir.

Citește și Poliţia anunţă primele sancţiuni în scandalul dintre Dumitru Dragomir şi protestatarul „Ceauşescu”: „Amendă în valoare de 500 de lei, pentru adresarea de cuvinte jignitoare”