Dumitru Dragomir tremură din nou! Dosarul „drepturilor TV” a fost trimis la Parchet

Curtea de Apel București a decis ca dosar în care fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal este acuzat de luare de mită şi spălare de bani în legătură cu vinderea drepturilor TV ale Ligii 1 să fie trimis la Parchet.

09 feb. 2022, 15:14
Dumitru Dragomir tremură din nou! Dosarul „drepturilor TV” a fost trimis la Parchet
Dumitru Dragomir tremură din nou

Dumitru Dragomir tremură din nou! Dosarul „drepturilor TV” a fost trimis la Parchet. Miercuri, 9 februarie 2022, Curtea de Apel București a admis plângerea efectuată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) de a trimite la dosarul la Parchet.

Dumitru Dragomir tremură din nou! Dosarul „drepturilor TV” a fost trimis la Parchet

În acest dosar sunt implicați Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, și Ioan Bendei, fostul administrator al firmei RCS&RDS. Cei doi au fost condamnați, pe 15 ianuarie 2019, la câte patru ani de închisoare.

Procesul lui Dumitru Dragomir se rejudecă de la zero. A fost condamnat în primă instanță la 4 ani de închisoare

Dosarul se reia însă de la zero la Curtea de Apel, deoarece magistrații au hotărât că această instanță trebuia să judece cauza pe fond, nu Tribunalul București, acolo unde Dumitru Dragomir a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Asta pentru că Bogdan Dragomir, parte în dosar, era avocat la data săvârșirii faptelor, iar competența de judecare în primă instanță aparținea CAB. Bogdan Dragomir, cercetat în același dosar pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani, a fost achitat de Tribunalul București.

Pensia uriașă pe care o încasează Dumitru Dragomir. „Şi mi-au mai tăiat și 72 de milioane!”

„Curtea de Apel București  a admis plângerea ANAF si va trimite dosarul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucuresti. Încheierea F/CP din 9.II.2022 – În baza art. 341 alin. 6 lit. b Cod procedură penală admite plângerea formulată de petentul Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală împotriva ordonanței nr. 5866/P/2013 emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti la data de 12.11.2018. Desfiinţează ordonanța nr. 5866/P/2013 emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti la data de 12.11.2018 si trimite cauza la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucuresti. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 09.02.2022”, este decizia luată de Curtea de Apel București.

Dumitru Dragomir, despre marea tragedie din viaţa sa. Cum a murit fiul său: „Noaptea, în somn, i-a venit să vomite… O nenorocire!”

Procurorii susţin că în perioada 2009-2011, Dumitru Dragomir a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, în calitatea acestuia de administrator şi acţionar al RCS&RDS SA, din care a primit suma de 3,1 milioane de euro. La acea vreme, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost sprijinit de Florin Bădiţă, Bogdan Dumitru Dragomir şi firma Bodu SRL. Procurorii mai arată să suma primită a fost disimulată sub forma unor plăți făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune, încheiat la 15 august 2009, pentru finanţarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, Crystal Palace Ballrooms. În schimb, Dumitru Dragomir ar fi facilitat, în 2008, câștigarea contractului pentru drepturi TV ale Ligii 1 de către RCS&RDS.