După câteva zile în care nu a înregistrat niciun deces, Suedia a raportat 65 de morţi în ultimele 24 de ore. Explicaţia autorităţilor

După câteva zile în care nicio persoană nu a decedat în Suedia din pricina infecţiei cu coronavirus, Suedia a raportat marţi 65 de decese, potrivit dpa. Autorităţile suedeze spun, însă, că acesta nu este un motiv de îngrijorare şi că cifrele din ultimele 24 de ore sunt tipice.

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 17:09
După câteva zile în care nu a înregistrat niciun deces, Suedia a raportat 65 de morţi în ultimele 24 de ore. Explicaţia autorităţilor

Cifrele din ultimele 24 de ore sunt destul de tipice şi reflectă faptul că am fost ocupaţi cu teste şi analize în weekend”, precizează Karin Tegmark Wisell, directorul departamentului de microbiologie din cadrul Agenţiei de Sănătate Publică.

Mai mulţi oficiali au declarat în mai multe rânduri că, de obicei, raportările cazurilor de la sfârşitul săptămânii sunt decalate. 

Citeşte şi Suedia, ţara care a ales să nu blocheze economia în criză, anunţă o creştere a economiei în primul trimestru

Până în prezent, în Suedia s-au înregistrat 4.468 de decese provocate de noul coronavirus şi aproximativ 38.500 de cazuri de infectări. 

Johanna Sandwall, manager pentru situaţii de criză la Consiliul Naţional al Sănătăţii şi Ajutorului social, a precizat că locurile libere din secţiile de Terapie Intensivă sunt în prezent în procent de 30%. 556 de pacienţi sunt pe respiraţie artificială, iar dintre aceştia 311 au coronavirus..

Suedia este ţara care a adoptat măsuri destul de relaxate pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Cetăţenilor li s-a recomandat să evite călătoriile, să menţină distanţarea fizică şi să nu-şi părăsească locuinţele dacă sunt vârstnici.