După ce s-a comparat cu Superman, Florin Cîţu citează din Margaret Thatcher. Ce a spus „Doamna de Fier” despre compromisuri

Florin Cîţu a publicat marţi seara un citat al fostului premier Margaret Thatcher, în contextul în care este nevoit să negocieze în Parlament pentru a evita înlăturarea de la putere a Guvernului prin moţiunea de cenzură iniţiată de PSD.

28 sept. 2021, 22:43
După ce s-a comparat cu Superman, Florin Cîţu citează din Margaret Thatcher. Ce a spus „Doamna de Fier” despre compromisuri

Premierul Florin Cîţu a publicat citatul atribuit lui Margaret Thatcher, cu o săptămână înainte de dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură depuse de PSD.

„If you set out to be liked, you would be prepared to compromise on anything at any time, and you would achieve nothing (Dacă îţi propui să fii plăcut, ai fi pregătit să faci compromisuri asupra orice, oricând, şi nu ai realiza nimic – n.r.)”, este citatul postat de Florin Cîţu pe Facebook, cuvintele fiindu-i atribuite lui Margaret Thatcher, supranumită „Doamna de Fier”.

Margaret Thatcher, fost premier al Marii Britanii între 1979 și 1990 |  foto: wikimedia

Citeşte şi: Cîțu face lumină în cazul clipului cu ”Superman”. Cum a ajuns filmarea pe pagina Premierului: Le pun și râd de mine

Florin Cîţu citează din Margaret Thatcher în ziua în care a fugit de presă

Premierul Florin Cîțu a cedat marţi în fața ziariștilor și a plecat dintr-o conferință de presă după doar trei minute, fiind deranjat de întrebările reporterilor. În calitate de preşedinte al PNL, Cîţu a refuzat să dea detalii despre cum vor acţiona liberalii dacă politicienii USR PLUS nu vor negocia pentru a reveni în coaliţia de guvernare.

„Mulţumesc… Altfel, nu putem să discutăm”, a conchis Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu, primele decizii ca preşedinte al PNL. Mesajul tranşant către USR PLUS: „Vom trage linie”

Pe 26 mai, premierul Florin Cîţu a afirmat că a fost a fost marcat de Margaret Thatcher, Ronald Reagan, Bill Clinton, iar în plan naţional consideră că preşedintele Klaus Iohannis este ”puţin diferit de ceilalţi”. ”Oameni care au avut curaj să facă reforme serioase sunt oameni la care mă uit cu admiraţie”, spunea premierul Florin Cîţu, potrivit News.ro.

La podcast-ul Fain & Simplu cu Mihai Morar, premierul Florin Cîţu a fost întrebat dacă există lideri politici care l-au marcat şi a răspuns: ”Sunt mai mulţi. Margaret Thatcher, Ronald Reagan, Bill Clinton a fost un lider important când eram eu în Statele Unite şi a avut măsuri ok. Multe lucruri nu eram de acord cu el, dar era un lider important şi carismatic. De la noi…construim lideri politici în România”.

Citeşte şi: Videoclip halucinant postat de Florin Cîţu pe reţelele de socializare. Premierul României se consideră Superman: „Vii cu mine?” – VIDEO