E OFICIAL: Rusia, în Al Treilea Război Mondial: Bateriile antiaeriene ruse vor doborî avioane americane. Scenarii posibile

Cel de-al Treilea Război Mondial a început deja pentru Rusia. La televiziunea de stat, prezentatorul emisiunii-far de duminică seara, a anunţat că bateriile antiaeriene ruse din Siria "vor doborî" avioanele americane.

14 oct. 2016, 21:19

Astfel, potrivit acestor informaţii prezentate pe canalul principal al Televiziunii de Stat din Rusia, al Treilea Război Mondial ar fi început deja, dar, deocamdată, numai pentru cei care deschid televizorul. Canalul de ştiri Rossia 24 se difuzează incontinuu ştiri despre acest subiect şi tot aceeaşiu sursă este transmis şi un reportaj despre pregătiri de adăposturi antinucleare pentru populaţia din Moscova.

La Saint-Petersburg , site-ul de informaţii Fontanka transmite că guvernatorul vrea să raţionalizeze pâinea în perspectiva declanşării războiului, în pofida informaţiilor care explică faptul că ar fi vorba, în realitate, de o simplă stabilizare a preţului la făină.

La Radio se discută despre exerciţii de „apărare civilă” pentru care au fost mobilizate, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, nici mai mult, nici mai puţin de 40.000 milioane de ruşi într-o săptămână pentru exerciţii de evacuare a imobilelor şi pentru cazuri de incendii.

Citeşte şi Rusia va declanşa AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Moscova vorbeşte de un „conflict militar direct” cu SUA

Există variante de propagandă şi pentru cei care nu au deschis sau nu deschid televizorul să se uite la ştiri, ci aleg să se plimbe pe străzile oraşului. Aceştia vor avea surpriza de a vedea graffiti „patriotice”  de dimensiuni colosale desenate pe imobile, de către artiştii pro-Putin din organizaţia „Set”, cel mai frecvent simbol fiind ursul – simbolul Rusiei. Activiştii acestei organizaţii distribuie populaţiei din Moscova şi veste antiglonţ cu porumbelul păcii.

Tostă această nebunie s-a acutizat după data de 3 octombrie, când negocierile între Moscova şi Washington privind conflictul sirian au eşuat, iar Siria a fost transformată într-un iad pe pământ, în special în Alep.

Citeşte şi Rusia se plânge că este ameninţată de SUA şi NATO în timp ce îşi transferă armele nucleare în Kaliningrad

Pe teren, armata rusă a continuat să desfăşoare baterii de rachete antiaeriene S-300, apte de a distruge avioanele americane, în portul din Tartous, dar şi corvete echipate cu rachete care pot scufunda nave de război.

Din aceste informaţii se deduce că aceste demonstraţii de forţă nu îi vizează pe jihadişti sau pe rebelii sirieni, ci Marina şi avioanele americane. Dealtfel, purtătorul de cuvânt al armatei ruse, Generalul Igor Konacenkov a avertizat Casa Albă, Pentagonul şi Departamentul Stat, reamintind „strategilor” americani că rachetele S-300 şi S-400 au o rază de acţiune care ar putea surprinde.

Două scenarii ar fi posibile la ora actuală, având în vedere dificultăţile economice cu care se confruntă Rusia la ora actuală. „Rusia este mai mult decât pregătită, în primul rând, psihologic, pentru o nouă spirală de confruntări cu Vestul”, afirmă politologul Gheorghi Bovt.

Citeşte şi Rusia a desfăşurat rachete Iskander-M care transportă focoase nucleare, în Kaliningrad

Primul scenariu pare a fi destul de optimist şi ar consta în punerea de acord a celor două puteri globale, SUA şi Rusia, privind noi condiţii de coexistenţă – un fel de Yalta 2- făcând aluzie la împărţirea zonelor de influenţă în SUA şi fosta Uniune Sovietică după cel de-al Doilea Război Mondial. 

Al doilea scenariu este însă catastrofic şi prevede că Rusia va reacţiona după regula binecunoscută: „dacă o acţiune armată nu poate fi evitată, atacă primul!”…