E show în politica din Timişoara. Primarul întreabă timişorenii dacă vor edil şef un ŞOMER, cum e candidatul USR

E show în politica din Timișoara. Primarul PNL în funcție, Nicolae Robu, creditat cu cele mai mari șanse pentru a obține un nou mandat, face un sondaj pe Facebook în care îi întreabă pe timișoreni dacă își doresc un primar....șomer! Totul după ce candidatul USR, Samuel Fritz, a recunoscut că nu are un loc de muncă și l-a atacat în repetate rânduri pe Robu.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 10:06
E show în politica din Timişoara. Primarul întreabă timişorenii dacă vor edil şef un ŞOMER, cum e candidatul USR

„În toată istoria,în Timișoara,partidele, fără excepție și-au pus drept candidat de Primar persoane cu ocupații proeminente: profesori universitari, medici,ingineri,arhitecți etc.Asta și din respect față de funcția în sine,față de oraș și față de votanți.

Denotă,oare,respect pt Timișoara,ca în 2020,să i se propună drept Primar,un șomer / întreținut? Întreb de principiu, depersonalizat și vă rog să analizați la rece. O fac din dragoste față de oraș și din responsabilitate”, scrie Robu pe Faceook. Pagina edilului a fost luată cu asalt de USR-iști, care au votat în proporție de peste 70% că doresc un primar șomer.

Citeşte şi: Nicolae Robu: Doresc să candidez pentru un nou mandat din partea PNL

La rândul său, candidatul USR s-a apărat, folosind aceeași explicație ca și premierul Ludovic Orban. Acesta susține că trăiește din economii, mai mult, îl critică pe Nicolae Robu pentru că are două locuri de muncă: unul de primar și celălalt de profesor universitar la Universitatea Politehnică din Timișoara.

„Primarul Robu încasează, pe lângă salariul lui de primar, încă un salariu de profesor universitar cu normă întreagă, adică peste 12.000 de lei lunar. Mă întreb, oare, ce denotă mai mult respect pentru Timișoara? Să trăiască cineva din două salarii din bani publici, sau să renunțe cineva, pentru câteva luni, la jobul și salariul lui ca să poată să facă o campanie electorală cu adevărat bazată pe oameni, nu pe mișmașurile sistemului?”, scrie Fritz pe Facebook.