E un nou pericol pentru oameni. Variantă de COVID cu dublă mutaţie, descoperită în India!

E alertă în India, după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat miercuri descoperirea unei variante cu "dublă mutaţie" a noului coronavirus.

25 mart. 2021, 09:26
E un nou pericol pentru oameni. Variantă de COVID cu dublă mutaţie, descoperită în India!

E un nou pericol pentru oameni. Probele colectate în India arată s-a descoperit o nouă variantă de coronavirus cu dublă mutație.

E un nou pericol pentru oameni. Variantă de COVID cu dublă mutaţie, descoperită în India!

Maharashtra este unul dintre cele mai grav afectate state. Analiza genomului de la mai multe probe provenite din statul indian Maharashtra a evidențiat mutații ale virusului diferite de variantele cunoscute până acum, așa-numitele „variants of concern” (VOC), a precizat Ministerul indian al Sănătății.

Potrivit Reuters, țara înregistrează cele mai mari valori zilnice de infectări și decese din cauza COVID de la începutul anului. Bilanțul infecțiilor a crescut cu 47.262 în ultimele 24 de ore, cel mai mare de după începutul lunii noimebrie, până la un total de 11,7 milioane.

India a raportat miercuri 47.262 de cazuri și 275 de decese, cea mai puternică creștere zilnică din acest an.  Până acum, India a raportat peste 160.000 de decese.

Guvernul indian neagă că producerea creșterii cazurilor ar fi legată de mutații.

„Deși COV [variante de îngrijorare] și o nouă variantă dublă mutantă au fost găsite în India, acestea nu au fost detectate în număr suficient pentru a stabili o relație directă sau pentru a explica creșterea rapidă a cazurilor în unele state”, a precizat ministerul Sănătății.

Tulpina braziliană de coronavirus a fost identificată în România. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, este vorba despre doi bărbaţi din Bucureşti.

Reamintim că recent tulpina africană de coronavirus a ajuns şi în România. Aceasta a fost identificată la două probe dintr-un lot de 93 analizate de Medlife. Este vorba despre două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de Covid-19, una din Bucureşti, alta din Piteşti. În acelaşi lot au fost indentificate şi 72 de probe care conțin tulpina britanică.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat miercuri peste 6.100 de cazuri noi COVID în 24 de ore în România. La Terapie Intensivă sunt în prezent 1.351 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 913.143 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.136 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 23.03.2021 (10:00) – 24.03.2021 (10:00) au fost raportate 137 de decese (69 bărbați și 68 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și București.

Citeşte şi: Record de morţi de Covid în Brazilia, peste 3.200 într-o singură zi. Preşedintele a numit al patrulea ministru al Sănătăţii din ultimul an, proteste ample în toată ţara