Ea e Andreea, tânăra care s-a trezit ca prin minune din comă după 23 de zile. Azi e studentă la Medicină și îi ajută pe pacienții din secția ATI să lupte până la capăt

Andreea, o tânără de 19 ani, care a fost victima unui accident grav cu ATV-ul, a reușit să supraviețuiască ca prin minune. Tânăra a stat într-o comă profundă 23 de zile, la Spitalul de Neurologie din Iași.

25 nov. 2022, 17:06

Andreea s-a trezit din comă, iar acum s-a întors pe băncile facultății de Medicină.

În februarie 2021, Andreea era la Gura Humorului și a plecat la plimbare cu un ATV alături de o prietenă. Fetele s-au răsturnat într-o râpă, iar vehiculul a căzut peste Andreea. A suferit leziuni grave, iar medicii spuneau că șansele de a supraviețui erau reduse. Au făcut tot ce a ținut de ei pentru a o salva pe Andreea, iar familia s-a rugat clipă de clipă să fie totul bine. După 23 de zile de comă profundă și o lungă suferință, tânăra a reușit să își revină în mod miraculos.

Astăzi, Andreea este studentă la Medicină și îi ajută pe cei aflați la secția ATI să lupte până în ultimul moment.

“Am 21 de ani și sunt studentă la Medicină și am venit să mulțumesc echipei medicale, personalului medical pentru că sunt în viață. Au luptat pentru mine. În 2020, pe 4 februarie am avut un accident grav, 22 de zile de comă de gradul patru. Nu am avut șansă de viață. Eu am vrut să lupt să trăiesc, mi-am dorit să fiu în viață și după a 23-a zi m-am trezit și am început să plâng. Dumnezeu mi-a dat zile și atunci după ce m-am trezit întregul personal, întreaga echipă medicală s-a mobilizat și datorită lor acum studiez în anul III la Medicină, îmi fac stagii, iar totul e foarte bine”, a declarat Andreea Iordăchescu.

Citește și Bianca a murit la doar 23 de ani. Tânăra studentă la Medicină s-a stins subit în timp ce se pregătea să iasă în oraş

Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, Lucian Eva, a făcut parte din echipa de medici care a supravegheat-o pe Andreea în timpul spitalizării și a recunoscut că, într-adevăr, cazul ei a fost o minune.

“Andreea este propria ei minune. A venit în spital cu un traumatism cranio-cerebral grav, a stat în comă o lungă perioadă de timp, iar datorită dorinței ei de a trăi, dorința ei de a face facultate și de a-și vedea părinții a rămas în viață. A fost într-un moment critic. Efortul a fost mare, în primul rând din partea ei, a fost mare și din punct de vedere al echipei medicale pentru că au fost implicate toate resursele pentru a-i da cele mai mari șanse de supraviețuire. Iar faptul că astăzi este studentă în anul trei și și-a reulat cursurile este cea mai mare mulțumire pe care o poți avea ca medic atunci când pacientul care vine să-ți mulțumească”, a declarat Lucian Eva.

Citește și O tânără influencer riscă să ajungă după gratii, după ce s-a filmat mâncând un liliac întreg dintr-un bol cu supă. A fost acuzată că riscă să declanșeze o nouă pandemie