Ea este femeia care i-a sucit mințile primarului din Botoșani. Tânăra ar fi primit de la edilul orașului subiectele pentru examenul de angajare la primărie

Cristina Geanina Hrițcu este femeia de la care a pornit scandalul de la Primăria Botoșani, ajuns și pe mâna procurorillor DNA. Ea ar fi primit subiectele pentru examenul organizat pe 26 august chiar de la primarul Cosmin Andrei.

08 feb. 2024, 20:44
Ea este femeia care i-a sucit mințile primarului din Botoșani. Tânăra ar fi primit de la edilul orașului subiectele pentru examenul de angajare la primărie
Cristina Geanina Hrițcu este femeia de la care a pornit scandalul de la Primăria Botoșani

Cristina Geanina Hrițcu, tânăra de la care a pornit scandalul de la Primăria Botoșani, s-a angajat în instituție în luna august 2021, după ce a lucrat în cadrul unor instituții bancare. Conform procurorilor anticorupție, femeia ar fi primit subiectele pentru examenul organizat pe 26 august chiar de la primarul Cosmin Andrei, cu care ar avea o relație mult prea apropiată.

Aceasta a lucrat în calitate de consilier clasa I, grad profesional superior în cadrul Compartimentului Urmărire, Încasare, Taxe, Impozite, Amenzi, aparținând Direcției de Impozite și Taxe Locale Botoșani din subordinea Primăriei.

Citește și: Primarul PSD din Botoşani, denunţat la DNA chiar de soţul presupusei amante pe care a angajat-o la primărie. Bărbatul spune că edilul a umplut un bulevard din oraș cu florile preferate ale femeii

Totul a fost dezvăluit la finalul lunii ianuarie, când procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la Primărie, dar și de la locuința femeii. Printe acestea s-au aflat și subiectele pe care Cristina Geanina Hrițcu le primise de la primar, acestea fiind puse la dispoziția anchetatorilor chiar de soțul duncționarei.

În urmă cu o săptămână, primarul Cosmin Andrei a fost ridicat de la biroul său din Primărie și dus la audieri la DNA Suceava, unde a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, sau alte folaose necuvenite, potrivit botosaninews.ro.

Citește și: Suma uriașă cheltuită de primarul din Botoșani pentru a planta florile preferate ale amantei sale în centrul orașului

„În ziua de 25.08.2021, suspectul ANDREI COSMIN-IONUȚ, având funcția de primar al mun. București, i-a furnizat candidatei Hrițcu Cristina-Geanina, cu care se afla în relații apropiate, în mod direct, informații nedestinate publicității, constând în variantele cu subiectele pentru proba scrisă, precum și extrasele din legi, reprezentând răspunsurile aferente subiectelor ce fuseseră întocmite și propuse de către membrii comisiei de concurs, organizat în cadrul Compartimentului Urmărire, Încasare, Taxe, Impozite, Amenzi, aparținând Direcției de Impozite și Taxe Locale Botoșani din subordinea Primăriei mun. Botoșani, în scopul obținerii de către candidată, a unui folos necuvenit, constând în promovareao concursului, în condiții ilegale, folos pe care aceasta l-a și obținut, fiind declarată admisă la concursul din 26.08.2021 și promovată pe postul de consilier clasa I”, se arată în rechizitoriul DNA.

La concursul de angajare a mai participat o a doua persoană, însă, din motive necunoscute, aceasta s-a retra și nu a mai participat la probele de concurs.