Ea este Mihaela, fata de 20 de ani care ar putea muri oricând. Singurul om care putea să o salveze a refuzat: ”Este sânge din sângele meu, dar m-a refuzat”

Mihaela Bîrgăoanu este o tânără din localitatea ieșeană Miroslovești, care la doar 20 de ani, o vârstă la care majoritatea fetelor își fac tot felul de planuri, își așteaptă moartea.

08 mart. 2023, 10:38
Ea este Mihaela, fata de 20 de ani care ar putea muri oricând. Singurul om care putea să o salveze a refuzat: ”Este sânge din sângele meu, dar m-a refuzat”
Ea este Mihaela, fata de 20 de ani care ar putea muri oricând

Ea este Mihaela, fata de 20 de ani care ar putea muri oricând. În urmă cu șase ani, Mihaela a primit un diagnostic crunt, aplazie medulară, o boală cruntă care duce la leucemie.

Citește și Ea este Greta, frumoasa stewardesă care a leșinat brusc în avion și apoi a murit

Ea este Mihaela, fata de 20 de ani care ar putea muri oricând

De trei ani de zile, viața Mihaelei a devenit un coșmar din care pare că nu mai poate ieși.

Medicii din România i-au spus că nu se mai poate face nimic, însă Mihaela ar mai avea o șansă la viață dacă ar ajunge la operație la un spital privat din Turcia.

Însă din păcate, costurile operației sunt imense, peste puterile bietei fete, iar singurul om care o putea salva a refuzat să facă acest lucru.

„Mi s-a dat o șansă în Turcia, la un spital privat, dar costurile sunt foarte mari. Operația costă în jur de 68.000 de euro, iar eu nu dispun de această sumă. Îmi doresc să trăiesc, în ciuda sumei foarte mari, având multe motive pentru care să lupt”, a declarat Mihaela, cu ochii plini de lacrimi, potrivit BZI. 

Aplazia medulară, duce la dezvoltarea pancitopeniei, unde există un deficit al tuturor celulelor sanguine, precum leucocite, eritrocite și trombocite, ducând spre leucemie. Această boală avansează foarte rapid, iar Mihaela trebuie trebuie să ajungă cât mai urgent la spital.

„Am căutat soluții peste soluții. Este un moment foarte dificil pentru noi, dar mai ales pentru ea, însă luptă și își dorește să se facă bine și să se bucure de viață. Singura șansă i s-a oferit la un spital privat din Turcia, unde i se poate efectua un transplant de celule stem și apoi un tratament de specialitate, dar costurile sunt uriașe, aproximativ 68.000 de euro. Este peste puterile noastre”, a declarat cumnata Mihaelei.

În aceste momente, starea de sănătate a Mihaelei este din ce în ce mai precară. Stările de rău sunt tot mai dese și din această cauză merge  lunar la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași pentru transfuzii de sânge.

„Totul a început în 2017, când aveam doar 15 ani. Învățam la Școala Profesională din comuna Cristești, acolo unde am locuit până acum 3 ani, alături de părinți. N-am reușit să termin școală, fiindcă boala m-a ținut pe loc. Prima dată, când am ajuns în spital din aceeași cauză, dar nediagnosticându-mă clar, a fost cumplit.

Am început să acuz stări de rău și am mers la spital, de unde m-a trimis cu elicopterul către Iași. Aveam hemoglobina 1,5. Dar, după un timp, m-am făcut bine și n-am mai dat importanță bolii, până când mi s-a agravat și orice tratament aș lua nu îmi oprește evoluția, ba chiar agravându-se”, a spus Mihaela Bîrgăoanu.

Acum, singura dorință a Mihaelei este să ajungă la spitalul Turcia și să scape de acest chin. Chiar dacă șansele ca să strângă cei 68.000 de euro sunt mici, Mihaela continuă să spere că va rămâne în viață.

„Acum, tot ce îmi doresc este să mă fac bine și să îmi continui studiile. Dar mă macină faptul că șansele par a fi din ce în ce mai mici. Lupt împreună cu prietenul meu și cu sora lui. În rest, nimeni nu-mi este alături, nici măcar familia. E greu și dificil, mai ales pentru că de 2 ani de zile știu că există cineva care m-ar putea salva, dar nu vrea. Este sânge din sângele meu, dar m-a refuzat”, a mai spus fata de 20 de ani.

Acest caz i-a impresionat pe cei de la BZI care au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a pe ajuta pe Mihaela să trăiască. Oamenii cu suflet mare care vor să îi ofere fetei o nouă șansă la viață o pot face donând la numărul RO34RZBR0000060022777612 – Mihaela BÎRGAOANU, monedă LEI.

Citește și Învăţătoare moartă într-un teribil accident. Toată comunitatea este în doliu, generaţii de oameni au trecut prin mâna ei