EBA, pe Facebook: Trei lucruri de ţinut minte după alegerile europarlamentare

REZULTATE FINALE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Elena Băsescu enumeră, pe contul personal de Facebook, "trei lucruri" care trebuie ţinut minte, după alegerile europarlamentare, acestea referindu-se la scorul obţinut de PMP la scutinul de duminică.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 07:44
EBA, pe Facebook: Trei lucruri de ţinut minte după alegerile europarlamentare

Primul lucru enunţat de EBA este acela ca „PMP‬ şi-a atins ţinta dorită în mediul urban – am obţinut 10,2%.

” PMP a învins ‪#‎PDL‬ şi ‪#‎PNL‬ în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti sau Focşani. De asemenea, am bătut PDL în Timişoara şi Galaţi.Faptul că Mişcarea Populară este cel mai important partid de centru-dreapta din Capitală este un rezultat cu atât mai impresionant cu cât PDL a făcut o risipă incredibilă de resurse financiare, împânzind oraşul de afişe cu feţele Monicăi Macovei şi a lui Theodor Stolojan, iar liberalii au obţinut în 2012 două primării de sector, ceea ce înseamnă o capacitate organizatorică foarte mare”, este al doilea lucru pe care îl punctează EBA pe Facebook.

Cel de-al treilea se referă la voturile obţinute de PMP în Diaspora.

De la cine au luat VOTURI Mircea Diaconu şi PMP. Cum stau partidele pe regiuni

„PMP a învins detaşat în ‪#‎Diaspora‬, luând dublul voturilor următorului partid clasat, iar în Republica ‪#‎Moldova‬ cei 55% ai Mişcării Populare reprezintă aproape triplu decât rezultatul PDL, formaţiune care s-a clasat pe locul doi”, conchide Elena Băsescu.