EBU îi cere lui Traian Băsescu să intervină pentru deblocarea conturilor TVR

Directorul general European Broadcasting Union, Ingrid Deltenre îi cere preşedintelui Traian Băsescu să intervină în cazul blocării conturilor TVR de către ANAF, scrie hotnews.ro. Şefa EBU avertizează că în cazul în care nu se ajunge la o înţelegere în privinţa datoriilor TVR către EBU, transmisia Jocurilor Olimpice şi a CE de Fotbal ar putea fi afectată.

RomaniaTV.net
01 iun. 2012, 16:34
EBU îi cere lui Traian Băsescu să intervină pentru deblocarea conturilor TVR

Directorul European Broadcasting Union i-a transmis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu. În scrisoare, Ingrid Deltenre se arată îngrijorată de blocarea conturilor TVR, decizie ce „are drept rezultat faptul ca televiziunea publică a ţării dumneavoastră nu poate să efectueze plăţi operaţionale şi este împiedicată să-şi ducă la îndeplinire rolul de a servi cetăţenilor României”.

Deltenre îi cere preşedintelui Băsescu „să ridicaţi acest obstacol şi să cereţi acestei televiziuni importante să-si reia activităţile normale”.

În scrisaore se mai precizează faptul că TVR are datorii faţă de EBU ce depăşesc 15 milioane de franci elveţieni şi atrage atenţia că, dacă nu se ajunge la o înţelegere în privinţa acestora, ar putea fi afectată transmisia unor evenimente majore pentru care EBU a negociat în numele Romaniei, precum Jocurile Olimpice şi CE de Fotbal.