Echipa de Formula 1 Mercedes a ajutat la crearea unui aparat de respiraţie artificială fără ventilator

Un aparat de respiraţie artificială fără ventilator a fost creat în mai puţin de o săptămână cu sprijinul echipei de Formula 1 Mercedes, conform BBC.

RomaniaTV.net
30 mart. 2020, 08:29
Echipa de Formula 1 Mercedes a ajutat la crearea unui aparat de respiraţie artificială fără ventilator

La acest proiect au lucrat specialişti de la University College London Hospitals (UCLH) şi ingineri de la echipa germană de Formula 1, cu sediul la Brackley, Marea Britanie, informează News.ro.

Aparatul Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) este deja testat în spitale şi poate furniza oxigen pacienţilor fără a avea nevoie de un ventilator mecanic. Trei aparete au fost livrate spitalelor londoneze şi 40 către UCLH. Dacă testele vor avea rezultat pozitiv, până la 1.000 de astfel de dispozitive vor fi produse pe zi de Mercedes-AMG High Performance Powertrains, divizia care construieşte motoarele monoposturilor echipei de Formula 1.

CAP a primit deja avizul agenţiei de specialitate din carul Ministerului britanic al Sănătăţii, Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA).

Şi în China şi în Italia sunt folosite aparate asemănătoare în tratamentul bolnavilor de Covid-19.

În acelaşi timp, un consorţiu în care sunt implicaţi giganţi ai industriei şi tehnologiei din Marea Britanie va produce 10.000 de ventilatoare clasice pentru sistemul de sănătate britanic.

Din „VentilatorChallengeUK” fac parte Airbus, BAE Systems, Ford, Rolls-Royce şi Siemens.

Modelul care va fi fabricat de săptămâna viitoare nu are încă avizul MHRA.

Citeşte şi: Germania va emite „certificate de imunitate” persoanelor care s-au vindecat de coronavirus: „Vor fi scutiţi de orice restricţii”


loading...