Echipa vechilor liberali din jurul lui Cristian Buşoi câştigă filială după filială

Echipa vechilor liberali din jurul lui Cristian Bușoi se bucură de un succes răsunător, câștigând filială după filială în țară.

RomaniaTV.net
22 apr. 2017, 16:32
Echipa vechilor liberali din jurul lui Cristian Buşoi câştigă filială după filială

Sâmbătă s-au ales președintii de filială din Hunedoara, Timis, Mures si Bistrita-Năsăud, iar „personalități” din echipa vechilor liberali din jurul lui Cristian Bușoi s-au aflat printre câștigători.

Astfel, 22 aprilie 2017 a fost ziua în care cei peste 660 de delegaţi ai liberalilor hunedoreni au pus ştampila de vot pe noua conducere, așa cum era așteptat, în persoana deputatul Lucian Heiuș, care a obținut 381 voturi.

Nimic surprinzător și la Timiș. Nicolae Robu va conduce și în următorii patru ani PNL Timiș, după ce a câștigat alegerile de sâmbătă cu peste 100 de voturi mai multe decât contracandidatul său, Alin Nica.

In discursul sau, dupa anuntarea rezultatului alegerilor, Nicolae Robu a vorbit despre un SMS „de intoxicare” care a circulat vineri seara printre liberali, dar a spus ca este deschis colaborarii inclusiv cu criticii sai.

„Va multumesc din suflet tuturor celor care mi-ati fost alaturi, m-ati votat si ati aderat la o platforma cu un set de principii si o echipa. Bucuria a fost umbrita de atmosfera din PNL, este umbrita de cand un numar mic de colegi, dar existent, ne-a facut viata amara saptamana de saptamana, e umbrita de ceea ce azi noapte s-a intamplat cu SMS-ul de intoxicare. Nu pot sa nu spun aceste lucruri, dar spunandu-le mai adaug ceva: sper ca acesti colegi care au dezonorat partidul in acest timp pot fi si altfel si de la mine vor gasi toata deschiderea. Eu sunt strain de ideea de ranchiuna si am dovedit-o pe tot parcursul vietii mele, dar vreau sa arat incepand de acum ca vom face si contez pe dumneavoastra, tot ce se regaseste in platforma. Sunt omul care accepta critici fara nici cea mai mica suparare, dar cu totii trebuie sa avem o conduita care sa ne onoreze pe noi si sa onoreze partidul nu sa ne decredibilizeze in afara partidului. (…) Fiti convinsi ca va voi fi presedinte tuturor”, a spus Nicolae Robu.

Nicolae Robu conduce PNL Timis din anul 2008. El si-a dat demisia din functie in 2016, in urma alegerilor parlamentare, nemultumit de rezultatul slab obtinut de liberali. Dupa demisie, Robu a fost lider interimar al liberalilor din Timis, pana la finalul conferintei de alegeri judetene care s-a desfasurat, sambata, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara.

Mișcare-surpriză la Mureș

Senatorul Cristian Chirteș a fost ales, sâmbătă, în fruntea organizației Mureș a Partidului Național Liberal, cu 180 de voturi, în timp ce contracandidatul său, deputatul Doru Oprișcan, fost lider interimar, a obținut 108 voturi.

Citiți și Cristian Chirteş, noul preşedinte al PNL Mureş

Chirteș a declarat că va lucra la elaborarea unui proiect strategic pentru județul Mureș și va relua dialogul cu mediul de afaceri și cu societatea civilă.

„Este o încredere care mi s-a acordat, dar și o responsabilitate enormă pentru promovarea liberalismului în județul Mureș. Voi începe cu a-mi creiona o echipă. (…) Este alegerea cea mai democratică care a existat în vreun partid din județul Mureș din ’90 încoace. Echipa noastră va fi a primarilor, consilierilor județeni și a celor locali, cu care trebuie să creăm acel proiect pentru județul Mureș, un proiect de dreapta, autentic liberal, în care să readucem încrederea cetățenilor. A fost o cădere abruptă, dar sunt optimist și cu siguranță voi reuși să-i aduc la aceeași masă pe toți. Voi face un apel și la celelalte partide politice pentru a crea un dialog constructiv pentru județ și pentru promovarea proiectelor județului Mureș. PNL Mureș nu a avut un proiect strategic pe cinci ani, nu a avut o viziune care să se adreseze tinerilor, a uitat să se adreseze mediului de afaceri, a uitat să consulte ONG-urile, care sunt vocea unor segmente ale străzii. PNL a uitat de valorile liberale și cred că e momentul să le facem cunoscute cu mândrie și respect”, a afirmat el.

Ioan Turc: „Fuziunea dintre PNL și PDL s-a încheiat”

Rezultat surprinzător și la Bistrița-Năsăud. Prim-vicepreședintele interimar al PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, fost lider județean al vechiului PNL, a fost ales sâmbătă președinte al organizației județene a partidului pentru un mandat de patru ani, după două tururi de scrutin.

În primul tur au existat patru candidați pentru funcția de președinte, cele 381 de voturi valabil exprimate fiind repartizate astfel: liderul interimar județean, deputatul Robert Sighiartău — 138 voturi, prim-vicepreședintele Ioan Turc — 120 voturi, primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași — 111 voturi și consilierul județean Ovidiu Florean — 12 voturi.

Vasile Silași, clasat pe locul al treilea, și-a anunțat susținerea pentru Ioan Turc în turul al doilea, astfel că în final acesta a obținut 204 voturi, iar Robert Sighiartău 176.

Sighiartău și-a felicitat contracandidatul și a spus că, din punctul său de vedere, alegerile de sâmbătă din cadrul PNL Bistrița-Năsăud au fost „o sărbătoare a democrației”.

Noul președinte al PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a apreciat că alegerea sa este o dovadă că în județ fuziunea dintre PNL și PDL s-a încheiat.

„Vă sunt recunoscător pentru că ați votat într-un mod pe care eu îl apreciez ca fiind corect. În mod normal, un fost membru al PNL nu avea nicio șansă. Pot să afirm astăzi cu tărie aici, la Bistrița, că în județul Bistrița-Năsăud fuziunea dintre cele două partide s-a încheiat și s-a încheiat într-un mod foarte frumos. Nu am prezentat nicio echipă. Vă mărturisesc că am și eu simpatii, dar niciodată nu voi lăsa ca simpatiile pe care le am să prevaleze în fața opțiunilor dumneavoastră. Așa cum am spus, funcțiile sunt proprietatea dumneavoastră, dumneavoastră le încredințați prin vot, temporar, unor oameni”, le-a spus Turc membrilor de partid prezenți la Consiliul de coordonare județean.

Ioan Turc (48 ani) este în prezent director al Oficiului Județean al Registrului Comerțului. Acesta a mai fost ales președinte județean al vechiului PNL în anul 2007 și tot în acel an l-a înlocuit în Camera Deputaților pe Augustin Zegrean, în momentul în care acesta din urmă a fost ales judecător la Curtea Constituțională.

În urmă cu o lună, Ioan Turc a candidat pentru funcția de președinte al organizației municipale PNL Bistrița, însă a fost învins la o distanță de doar trei voturi de un fost coleg din vechiul PNL, Sorin Hangan.