Educaţia antreprenorială ar putea fi introdusă în şcoli

Publicat: Miercuri, 20 Noiembrie 2019 11:51 // Actualizat: Miercuri, 20 Noiembrie 2019 11:51 // Sursa: romaniatv.net

O veste bună pentru elevi vine de la ministerul Educaţiei. Ministrul Monica Anisie îşi doreşte ca elevii să beneficieze de educatie anteprenorială în şcoli. Lansarea cărţii "Educaţie Antreprenorială. Şcoala de business”, semnată de Cristina Chiriac, Adriana Ungureanu şi Daniela Silvia Pohrib ar putea fi un prim pas în acest sens. 

Cristina CHIRIAC împreună cu Adriana UNGUREANU și Daniela-Silvia POHRIB au lansat la Biblioteca Națională din București volumul "Educație Antreprenorială. Școala de business". Scopul cărții este de a crea o cultură antreprenorială, în conformitate cu vremurile actuale. Publicată la Editura Eikon, lucrarea conţine informaţii menite să faciliteze pătrunderea începătorilor în tainele legislaţiei. Cartea cuprinde şi importante date financiar-contabile, dar şi experienţe impărtăşite de anteprenori, precum şi sfaturi practice cu privire la realizarea unui plan de afaceri.

Prezentă la eveniment, Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a anunţat că va semna un memorandum de colaborare între CONAF si MEC. Acesta presupune introducerea orelor de educație antreprenorială în școli.

"În ultimii 10 ani au fost implementate iniţiative pentru promovarea educaţiei antreprenoriale, însă acţiunile în această direcţie sunt disparate, neexistând o coordonare și coerenţă între ele. Sprijinirea antreprenoriatului nu a fost niciodată mai importantă ca acum. Consolidarea educației antreprenoriale în școli, instituții de învățământ profesional și universități va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre", a declarat Cristina Chiriac.

CONAF trage un semnal de alarmă: peste 83.000 de firme și PFA-uri au fost radiate de la Registrul Comerțului în perioada ianuarie-septembrie din acest an, cu 42% mai multe față de anul trecut. Este un record negativ pentru economia românească. Soluția este încurajarea educației antreprenoriale și a mediului de business.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
conaf educație antreprenorială în școli Monica Anisie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H