Efecte secundare mai puţin ştiute ale pastilelor de slăbit

Vrei să slăbești într-un timp foarte scurt și ești în căutarea unor tratamente rapide prin care să faci asta? Pastilele de slăbit sunt, fără îndoială, cel mai rapid mod de a pierde în greutate. Însă, cât de sănătoase sunt ele pentru organism?

RomaniaTV.net
22 sept. 2016, 13:23
Efecte secundare mai puţin ştiute ale pastilelor de slăbit

Studiile arată că aproximativ 50% din persoanele care au obiceiuri alimentare nesănătoase folosesc medicamente prescrise, suplimente pe bază de plante sau pastile de slăbit pentru a slăbi. Cu toate acestea, ele nu cunosc ce efecte secundare pilulele care promit că te ajută în lupta cu kilograme.

Inima o ia la galop

Puțini știu că pastilele de slăbit măresc ritmul cardiac. De ce? Explicația este foarte simplă. Medicamentele conțin stimulente, care fac ca inima să bată cu putere. Vestea proastă este că asta poate crește riscul de atac de cord.

Pot duce la diaree

Un alt efect secundar cu care se pot confrunta persoanele care iau pastile de slăbit este diareea. Totodată, ele pot ajunge la medic și cu alte tipuri de probleme intestinale.

Citeşte şi  Mare atenţie la pilulele de slăbit achiziţionate de pe internet

Dăunează rinichilor

Consumul de plilule de slăbit poate duce la leziuni renale. Acesta este unul dintre efectele secundare cele mai nocive ale dietei cu astfel de medicamente, mai ales atunci când pastilele sunt luate fără prescripție medicală și fără consultul medicului în prealabil.

Sângerare rectală

Deși poate părea greu de crezut, o cură cu pastile care promit că te ajută să slăbești fără să ții un regim alimentar și să faci mișcare poate duce la apariția sângelui în scaun. Întrucât prezența sângelui în materiile fecale este un simptom ce nu trebuie neglijat, mergi de urgență la medic!

Agitație și lipsa somnului

Ești mai mereu nervoasă, deși nu ai niciun motiv pentru asta? Specialiștii spun că este posibil ca de vină pentru starea ta să fie pastilele de slăbit. În plus, există mari șanse să observi o schimbare bruscă în programul tău de somn. Mai exact, să ai nopți agitate și chiar să suferi de insomnie. Aceste neplăceri apar în special dacă ai luat pastile de slăbit multă vreme și fără prescripție medicală.

Iată ce se întâmplă dacă bei zilnic apă fiartă cu lămâie