Efectele colaterale ale atentatelor din Franţa: Familiile Coulibaly şi Kouachi trăiesc cel mai negru coşmar

Familiile franceze care au, întâmplător, numele Coulibaly sau Kouachi, identice cu numele celor trei terorişti care au comis atacurile din Franţa soldate cu 17 morţi, în perioada 7-9 ianuarie, au ajuns să trăiască într-o adevărată teroare din cauza coincidenţei de nume.

22 ian. 2015, 21:04
Efectele colaterale ale atentatelor din Franţa: Familiile Coulibaly şi Kouachi trăiesc cel mai negru coşmar

Familiile franceze cu aceste nume care coincid cu cele ale teroriştilor de la Charlie Hebdo – Amedy Coulibaly şi fraţii Said şi Cherif Kouachi – sunt insultate, intimidate, ameninţate cu moartea şi agresate.

Unele dintre aceste familii primesc telefoane de la necunoscuţi, în plină noapte, iar de cele mai multe ori, la celălat capăt al firului fie este o persoană care le înjură sau ameninţă în fel şi chip, fie este cineva care tace înfricoşător.

Aceste familii vizate de răzbunare trebuie să explice mereu că nu au nimic de-a face cu cei trei terorişti al căror nume coincide, din nefericire, cu al lor, dezvăluie publicaţia Le Figaro. „N-avem nimic a face cu el. O spun mereu – pe soţul meu îl cheamă Amedy Coulibaly, ca pe terorist, dar nu-l cunoşteam, nu facem absolut deloc parte din aceeaşi familie. Oamenii sună, răspundem, dar nu vorbeşte mimeni la celălalt capăt al firului, este o tăcere apăsătoare, extrem de înfricoşătoare”, povesteşte femeia, mamă a patru copii, care locuieşte în Hauts-de-Seine, mai scrie aceeaşi publicaţie.

Citeşte şi Bulgarii l-au EXTRĂDAT pe cetăţeanul francez care era un apropiat al fraţilor Kouachi

O altă femeie terorizată de ameninţări poartă acelaşi nume de familie ca al fraţilor Kouachi. Femeia este mamă a patru copii şi a devenit extrem de înfricoşată. Copiii i-au fost agresaţi la şcoală încă din dimineaţa lui 8 ianuarie, la o zi după masacrul de la Charlie Hebdo, spune ea. „Au început să-i insulte, fiii mei au fost făcuţi terorişti la colegiu, la fel fiica mea, la liceu (…) Ne-am gândit inclusiv să ne schimbăm numele”, s-a plâns femeia.

Citeşte şi Islamiştii somalezi le cer musulmanilor să mai comită atacuri în Europa

Un alt caz este, de data aceasta, al unui septuagenar, militar în retragere, pe care îl cheamă tot Kouachi.
„Fiul meu, militar, a fost sunat noaptea şi a fost numir asasin. Până la urmă a depus plângere (…) Erau nişte imbecili care sunau să ne insulte. Cu siguranţă, ne-au găsit numărul în cartea de telefon. Suntem musulmani, eu frecventez o moschee. Mi-e frică să nu fim atacaţi”, a mărturisit septugenarul, citat de publicaţia franceză.

Citeşte şi FRANŢA: Serie de INCIDENTE după ATENTATE

Le Figaro scrie şi despre al treilea caz Kouachi, cel al uni familii cu acelaşi nume ca a fraţilor terorişti. „A fost un şoc să-mi văd numele mereu la televizor, zile în şir”, a dezvăluit o femeie de 48 de ani. „Sora mea a primit ameninţări cu moartea şi nu a dormit acasă în primele zile după aracuri”, spune ea. La serviciu nu s-a schimbat nimic, iar femeia, un cadru de conducere într-o firmă, a fost promovată, aşa cum era prevăzut. Comportamentul s-a schimbat mai degrabă în anturajul ei. „Nu mai eşti privit ca înainte. Eşti suspectat pentru orice. Este foarte greu de suportat”, a mai spus femeia.