Efectele negative ale postului intermitent. Mihaela Bilic: „Pot apărea stări de iritabilitate și insomnie”

Efectele negative ale postului intermitent. A devenit din ce în ce mai popular pentru persoanele care-și doresc să ducă un stil de viață mai sănătos sau care își doresc să piardă câteva kilograme în plus. Totuşi, are şi câteva dezavantaje, de care trebuie să ţinem cont.

01 apr. 2023, 09:51
Efectele negative ale postului intermitent. Mihaela Bilic: „Pot apărea stări de iritabilitate și insomnie”
Efectele negative ale postului intermitent

Efectele negative ale postului intermitent. Persoanele care se gândesc să urmeze acest stil de viaţă trebuie să ştie că vor beneficia de o multitudine de beneficii.

Citeşte şi: Postul intermitent, un must printre vedete. Simona Pătruleasa: „Am o pauză alimentară de 16 ore”

Mesele rare induc organismul într-o stare de cetoză, reglează nivelul insulinei, stimulează sinteza de hormoni de creștere și deblochează slăbitul. Ne disciplinăm și comportamentul alimentar, învățăm să nu mai ronțăim ce prindem și ne întărim toleranța la foame.

Metabolismul are de câștigat, pauzele alimentare îi dau răgazul să facă puțină curățenie și regenerare celulară. Se activează autofagia, un proces prin care corpul digeră și reciclează toate proteinele provenite din deșeuri, celule moarte și îmbătrânite.

Postul alimentar are efect anti-îmbătrânire, ameliorează diabetul de tip 2 și inhibă procesele inflamatorii. Pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus, fasting-ul este o soluție rapidă de a slăbi pentru că se topesc cu precădere depozitele de grăsime, iar masa musculară este protejată”, a declarat Mihaela Bilic, potrivit Ciao.ro.

Efectele negative ale postului intermitent

Totuși, dacă vreți să adoptați acest post intermitent, trebuie să știți că pot exista și câteva efecte negative. „Poate o ușoară deshidratare, dacă nu consumăm suficiente lichide. La început pot apărea stări de iritabilitate și insomnie, care dispar rapid odată ce ne intrăm în ritm. Mai poate exista și o stare de slăbiciune combinată cu somnolență, până organismul se obișnuiește cu noul stil de viață.

Sunt suficiente 2-3 săptămâni ca să ne obișnuim. Pe lângă faptul că ne recăpătăm silueta, absența mâncării ne dă energie și o stare de bine. Să mâncăm mai puțin și mai rar este sănătos”, mai spune Mihaela Bilic.