Postul intermitent, un must printre vedete. Simona Pătruleasa: „Am o pauză alimentară de 16 ore”

Postul intermitent a devenit un must printre vedetele din întreaga lume, inclusiv cele de la noi. Simona Pătruleasa, Oana Roman şi Alina Puşcaş sunt doar câteva persoane publice care adoptă acest stil de viaţă, cu care, spun el, că au şi dat jos kilograme bune.

04 mart. 2023, 13:47
Postul intermitent, un must printre vedete. Simona Pătruleasa: „Am o pauză alimentară de 16 ore”
Postul intermitent, un must printre vedete

Postul intermitent, un must printre vedete. Cele mai populare versiuni sunt 14 cu 10, 16 cu 8 şi 20 cu 4 . De exemplu, dacă urmezi un plan de post intermitent 14/10, mănânci orice dorești în timpul ferestrei de 10 ore și postești restul de 14.

În timpul orelor de post, nu ai voie să mănânci nimic sau să consumi băuturi calorice. Poți bea apă, cafea neagră, ceai negru sau ceaiuri din plante.

Citeşte şi: Mihaela Bilic, despre avantajele și dezavantajele postului intermitent: ”Pot apărea stări de iritabilitate și insomnie”

Postul intermitent, un must printre vedete

Simona Pătruleasa a adoptat această formă de dietă în urmă cu un an și ceva și simte că a ajutat-o. “Nu mănânc după ora 18.00. Am o pauză alimentară de 16 ore și sunt atentă la ce alimentație. Îmi plac foarte mult dulciurile, dar nu mănânc în fiecare zi, ci doar în weekend. M-au obișnuit cu această pauză alimentară, o țin cam de un an și ceva și mă simt foarte bine”, spune știrista de la Kanal D, pentru Unica.ro.

Oana Roman este o altă vedetă care spune că a slăbit cu ajutorul postului intermitent. „Dacă ții postul intermitent, trebuie să calculezi numărul de ore. Nu există o oră bătută în cuie, ideea este să existe un interval de 16 ore între ultima masă din zi și prima masă de a doua zi. În principal, în majoritatea zilelor, eu mănânc seara cel târziu la ora 21.00 și a doua zi în jur de ora 13.00, dar nu e bătut în cuie”, spune Oana Roman.

Alina Pușcaș a apelat la post intermitent, după ce a întâmpinat mai multe probleme de sănătate. „Cred că este foarte important să vă comunic despre această experiență a mea cu fastingul de o săptămână, ce am simțit că s-a schimbat radical cu organismul meu.

E important să începi de la fondul pe care am pornit această luptă. Practic în decembrie am fost internată în spital, o infecție destul de gravă și o inflamație în zona toracelui. Am rezolvat-o cu 14 zile de antibiotic la greu.

Din care 10 s-au făcut numai perfuzii. Eu în acea perioadă nu am slăbit deloc, deși mâncam o supă pe zi, pentru că acele perfuzii erau făcute special ca un cocktail să mă ajute și pe partea asta”, a povestit, recent, Alina Pușcaș