Efectul sancţiunilor: Moscovei i-a fost refuzată participarea la Conferinţa privind scutul antirachetă

Discuţiile cu privire la sistemul antibalistic, pe canale diplomatice şi politice, sunt practic blocate, iar acum s-a ajuns şi la întreruperea contactelor pe linie industrială şi de experţi, a declarat vineri Ministerul rus de Externe, comentând refuzul pe care l-a primit partea rusă la solicitarea de a participa la Conferinţa internaţională cu privire la apărarea antirachetă, programată pentru 17-20 iunie la Mainz (Germania), informează ITAR-TASS, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 08:49
Efectul sancţiunilor: Moscovei i-a fost refuzată participarea la Conferinţa privind scutul antirachetă

O astfel de abordare de „struţ” nu poate decât să provoace îngrijorare în condiţiile în care în Europa continuă în mod activ desfăşurarea, fără restricţii, a elementelor sistemului de apărare antirachetă al SUA şi NATO’, subliniază diplomaţia Moscovei.

Organizatorii au invocat ‘diferite dificultăţi apărute recent’ , care, spun ei, ‘nu permit crearea unor condiţii adecvate pentru primirea delegaţiei ruse’, au declarat diplomaţi ruşi, citaţi de ITAR-TASS.

Un astfel de ‘pas se înscrie în linia generală de limitare a dialogului cu Rusia în privinţa problemelor legate de scutul antirachetă, promovată în ultimul timp SUA şi aliaţii lor din NATO’, menţionează diplomaţia rusă.

Potrivit MAE rus, ‘situaţia actuală întăreşte doar concluziile Moscovei cu privire la adevăratul scop al scutului antirachetă creat de SUA şi aliaţii lor’.

Rusia face în prezent obiectul unor sancţiuni punctuale din partea SUA şi UE din cauza rolului său în criza ucraineană.