Ei sunt românii care au băgat spaima în polițiștii americani. Metoda prin care au reușit să fure bijuterii în valoare de peste un milion de dolari

Patru cetățeni români au băgat spaima în autoritățile americane, după ce au reușit să fure dintr-un magazin din Walton County, bijuterii în valoare de peste un milion de dolari.

28 apr. 2023, 17:52
Ei sunt românii care au băgat spaima în polițiștii americani. Metoda prin care au reușit să fure bijuterii în valoare de peste un milion de dolari
Ei sunt românii care au băgat spaima în polițiștii americani. Metoda prin care au reușit să fure bijuterii în valoare de peste un milion de dolari

Ei sunt românii care au băgat spaima în polițiștii americani. Cei patru hoți care au speriat Vestul au fost arestați în Missouri și potrivit Biroului șerifului din Walton County, aceștia ar avea o legătură strânsă cu o rețea de crimă organizată.

Citește și Tras pe dreapta în arest la domiciliu, Dani Mocanu îşi vinde bolidul de lux. Cum arată Mercedes-ul la care renunţă manelistul: „Sunt doar câteva în România”

Ei sunt românii care au băgat spaima în polițiștii americani

Această grupare care le-a șocat pe autoritățile americane este formată din doi bărbați și două femei. Este  vorba despre George Păun, în vârstă de 31 de ani, Stela Sava, de 26 de ani, Terca Târnovan în vârstă de 31 de ani și Vasile Lăcătuș de 27 de ani.

Aceștia sunt în prezent în custodia poliției și sunt acuzați de furt calificat de peste 20.000 de dolari și de furt calificat în comun cu una sau mai multe persoane în legătură cu un incident din 2022 în Miramar Beach.

Mai mult, potrivit datelor furnizate de autoritățile de peste ocean, Sava, Târnovan, Lăcătuș au mandate de arestare pentru furt calificat de peste 100.000 de dolari și furt calificat în asociere cu una sau mai multe persoane pentru marfa furată de la un magazin de pe 30A, care a avut loc pe 11 aprilie.

Oamenii legii spun că trei indivizi, două femei și un bărbat au intrat într-un magazin de bijuterii și au furat numeroase bunuri în valoare totală de peste un milion de dolari.

Cei trei suspecți au reușit să se facă nevăzuți cu ajutorul unui SUV negru, condus de către un bărbat, al patrulea membru din grupare, au transmis polițiștii americani.

„Un anchetator al Biroului șerifului din comitatul Walton care a venit la fața locului i-a recunoscut imediat pe suspecți dintr-un caz la care a lucrat în decembrie 2022, când un Rolex a fost furat de la un bijutier din Miramar Beach folosind o tehnică de prestidigitație”, au precizat reprezentanții biroului șerifului într-un comunicat de presă.

Cei patru hoți au reușit să fie identificați după ce, la o săptămână de la jaf, SUV-ul negru a fost raportat ca fiind abandonat pe Serenoa Road din Santa Rosa Beach.

„Anchetatorii au reușit să vorbească cu o femeie care a dus trei indivizi cu mașina din zonă după ce aceștia au declarat că mașina lor s-a stricat. Unul dintre suspecți își folosise telefonul pentru a comunica cu ea după ce i-a lăsat acolo. Toți trei se potriveau cu descrierea suspecților. Supravegherea video a confirmat ulterior că erau aceiași trei indivizi care au comis furtul de pe 30A”, au declarat polițiștii americani.

La scurt timp după, biroul șerifului din comitatul Walton a emis un mandat de urmărire a telefonului mobil, iar oamenii legii au descoperit, datorită unui polițist pensionat al NYPD care lucrează cu Biroul șerifului din Walton County, că mobilul era conectat la un detectiv al Departamentului de Poliție din New York.

„Detectivul NYPD, împreună cu un ofițer de poliție din Marea Britanie, a putut confirma cu investigatorul WCSO că grupul făcea parte dintr-o rețea criminală românească cu peste 1400 de membri în Statele Unite, cu mandate de arestare în mai multe state”, au precizat autoritățile americane.

Imediat după ce au fost identificați cei patru români au fost săltați de polițiști în cursul zilei de luni, dintr-o locuință din St. Charles, Missouri și urmează să fie duși în fața judecătorilor pentru a-și primi pedeapsa.

Citește și S-a aflat cine va câştiga Survivor România 2023. Alin Chirilă a dezvăluit numele: „O susţin”