„El Chapo” de România, condamnat la 15 ani de închisoare. Cantităţi imense de droguri confiscate de poliţie

Marius Viorel Negrea, un bistrițean care a transporta droguri din America de Sud şi Mexic în Europa, având legături şi cu cartelul Sinaloa, condus în trecut de celebrul "El Chapo", a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare.

22 feb. 2022, 20:46
„El Chapo” de România, condamnat la 15 ani de închisoare. Cantităţi imense de droguri confiscate de poliţie

Marius Viorel Negrea a fost condamnat recent de Curtea de Apel Cluj la 15 ani de închisoare, pentru trafic de droguri. Sentința este definitivă, iar alături de bistrițeanul Negrea, poreclit El Chapo de România, considerat liderul rețelei de trafic, au mai fost condamnați alți patru inculpați.

Pedeapsa cea mai mare a fost primită de Negrea, (47 ani, liderul grupării), care a primit 15 ani şi 3 luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat. De la acesta, instanţa a dispus confiscarea specială a sumei de 276.000 euro, scrie Gândul.

Potrivit procurorilor, inculpatul Negrea Marius Viorel, liderul grupării, a avut legături cu furnizori de cocaină din America de Sud și cu clienți din Marea Britanie. Pentru transportul drogurilor era preferată ruta Olanda-Marea Britanie, fiind folosiți șoferi de TIR români, angajați la diverse companii de transport.

Citeşte şi: Soţul Dianei Şoşoacă, dat în judecată de poliţistul pe care l-ar fi agresat în scandalul cu jurnalista italiană Lucia Goracci

Procurorii DIICOT au precizat că, în luna decembrie 2016, Negrea a constituit împreună cu inculpații Zsigmond Francisc și S. C. G. (cercetat de autoritățile germane), la inițiativa sa, un grup infracțional organizat, ce a acționat de pe teritoriul României dar și din străinătate, în cadrul căruia fiecare trebuia să desfășoare activități specifice pentru preluarea drogurilor, realizarea transporturilor de droguri de risc și de mare risc până la destinatar, precum și predarea lor la destinație, pentru a obține importante sume de bani, cu scopul de a trafica droguri de risc (ketamină și cannabis) și de mare risc (cocaină).

De la această rețea, s-au confiscat peste 200 de kilograme de canabis, 50 de kg. de ketamină și 55 de kg. de cocaină de către autoritățile din Spania, Franța și Marea Britanie.

Rețeaua ar fi avut legături și cu celebrul cartel Sinaloa din Mexic, controlat de temutul „El Chapo”.

Citeşte şi: Proprietarul câinilor care au muşcat un copil pe stradă în Sfântu Gheorghe, arestat la domiciliu