El este Oleksandr Matsievskyi, soldatul născut la Chișinău care a strigat „Glorie Ucrainei” înainte să fie executat de ruși: ”Mamă, nu mă voi preda niciodată!”

Oleksandr Matsievskyi, soldatul născut la Chișinău care a avut curajul să strige „Glorie Ucrainei” înainte să fie executat de ruși, a fost identificat de mama sa la morga din Kiev.
Alina Costache
10 mart. 2023, 08:55
El este Oleksandr Matsievskyi, soldatul născut la Chișinău care a strigat „Glorie Ucrainei” înainte să fie executat de ruși: ”Mamă, nu mă voi preda niciodată!”
El este Oleksandr Matsievskyi, soldatul născut la Chișinău care a strigat „Glorie Ucrainei” înainte să fie executat de ruși

El este Oleksandr Matsievskyi, soldatul născut la Chișinău care a strigat „Glorie Ucrainei” înainte să fie executat de ruși. Soldatul avea 42 de ani și făcea parte din batalionul 163 al brigăzii 119 separate de apărare teritorială a regiunii Cernihiv, Oleksandr Matsievskyi.

Citește și Revoltă de proporții în Grecia sub sloganul ”Sună-mă când ajungi”. Care este semnificația tragică a mesajului

El este Oleksandr Matsievskyi, soldatul născut la Chișinău care a strigat „Glorie Ucrainei” înainte să fie executat de ruși

Pe 30 decembrie 2022, Oleksandr Matsievskyi împreună cu alți patru camarazi, s-a angajat în lupta împotriva forțelor rusești în apropiere de Soledar, potrivit Direcției Forței de Apărare Militară „Nord” a Forțele Armate ale Ucrainei.

Brigada 119 de Apărare Teritorială Separată a transmis că întăririle nu au reușit să pătrundă până la poziția lor din cauza focului continuu de mortiere și a focului puternic de arme de calibru mic.

Armata ucraineană a precizat că nu deține detalii despre această bătălie și în special, cum anume a ajuns Oleksandr Matsievskyi un prizonier de război executat de ruși. Mai mult, forțele ucrainene nu știu unde sunt camarazii de arme a acestui soldat.

Înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, Oleksandr Matsievskyi lucra ca electrician în Kiev. La scurt timp de la izbucnirea războiului, el a intrat voluntar în Armata Ucraineană pentru a apăra orașul Nijin din regiunea Cernihiv.

Cât timp a făcut parte din armata ucraineană, Oleksandr Matsievskyi a ajutat la construirea de fortificații, a supravegheat punctul de control și a pregătit sticle cu cocktail-uri Molotov.

În luna decembrie, când batalionul era pe punctul de a fi desfășurat în est, Oleksandr nu i-a spus mamei sale că va merge în zona de luptă activă, deoarece nu voia ca aceasta să se îngrijoreze. Atunci și-a luat rămas bun de la mama sa, Olexandr i-a mulțumit pentru că l-a născut.

Ultima conversație pe care Olexandr a avut-o cu mama sa  a fost pe data de 29 decembrie, și-a sunat mama. Atunci Olexandr i-a spus: „Mamă, nu mă voi preda niciodată!”, iar atunci biata femeie și-a dat seama că fiul ei se afla pe front.

După ce a fost executat de soldații lui Putin, trupul lui Olexandr a fost predat familiei sale în cadrul unui schimb între Rusia și Ucraina în luna februarie.

Atât mama și rudele sale l-au identificat pe Olexandr la morga din Kiev.

Înainte să fie executat de orcile lui Putin, Oleksandr Matsievskyi a strigat „Glorie Ucrainei”.

Citește și Ramzan Kadîrov recruteaza separatişti pro-ruşi, dar a rămas fără calul de curse. Şi grupul Wagner caută soldaţi

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!