El este taximetristul care a impresionat o țară întreagă, după ce a transportat gratuit o femeie cu băiețelul la Urgențe

A fost găsit taximetristul care a impresionat o țară întreagă, după ce a transportat gratuit o femeie care trebuia să ajungă cu băiețelul la Unitatea de Primiri Urgențe. Bărbatul se numește Silvian Iulian Bucur, și este din București.

18 ian. 2023, 20:47

Iulian Bucur este taximetristul care a ajutat o femeie să ajungă cu băiețelul la Unitatea de Primiri Urgențe. Gestul lui a impresionat o țară întreagă, mai ales că bărbatul nu i-a luat femeii niciun ban.

Povestea șoferului de taxi a devenit virală pe rețelele de socializare, acolo unde oamenii au fost foarte impresionați de gestul pe fapta bună pe care a făcut pentru femeie și băiețelul ei. Inițial, știrea a apărut în presa locală din Cluj, acolo unde taximetriștii au încercat, în zadar, timp de trei zile, să dea de urma lui, pentru a-l premia pentru fapta sa.

Citiți și: Reacția unui taximetrist la apelul disperat al unei mame. „Am numai 16 lei, mă duceţi cu copilul la Urgenţe?”  

Adevărul despre povestea taximetristului care a ajutat o femeie să își ducă băiețul la Urgențe

 

Iulian Bucur a postat întreaga poveste în urmă cu un an și câteva luni, însă cazul s-a viralizat abia acum, pe grupurile de Facebook din Cluj.

Jurnaliștii de la știrileprotv.ro susțin că întâmplarea a avut de fapt loc în toamna anului 2021, în București, dar povestea a apărut abia acum, după ce s-a „rostogolit” întâmplător pe rețelele sociale, după ce ar fi fost repostată, zilele trecute, pe un grup de Facebook din Cluj. Așa se explică de ce toată lumea a crezut, inițial, că întâmplarea a avut loc la Cluj.

Într-o discuție cu corespondentul PRO TV Andreea Marinescu, el a povestit că a fost vorba de o cursă din cartierul bucureștean Pajura, până la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Femeia chemase un taxi printr-o aplicație de profil, și se grăbea să ajungă la spital, după ce fiul ei se rănise la cap.

După confirmarea comenzii, femeia a luat legătura cu șoferul, căruia i-a mărturisit că nu are suficienți bani pentru cursă. Acesta s-a oferit să facă cursa gratuit, gândindu-se că în locul femeii “ar putea fi mama, soția, sau cineva apropiat care să fie în aceeași situație”.

Iulian Bucur s-a reîntâlnit cu femeia pe care a ajutat-o, chiar înainte de Crăciun: „Am credința că, dacă faci bine, bine găsești!”

Iulian Bucur spune că întâmplarea a făcut să o reîntâlnească pe femeie, chiar înainte de Crăciun, tot în taxi, când ea luase o cursă de la aeroport. Aceasta era împreună cu soțul său, care venise acasă din străinătate, acolo unde lucrează.

„Nu știa cum să-mi mulțumească din nou, pentru fapta pe care am făcut-o atunci. M-a recunoscut când a intrat în taxi. Era înainte de Crăciun, cu două sau trei zile. De data asta era cu soțul, care s-a întors din străinătate, de la muncă. Și îi auzeam cum vorbeau în spate, în șoaptă – ‘El e domnul care m-a dus’. M-am uitat puțin în oglida retrovizoare, îmi era puțin cunoscută, dar nu știam de unde. Dacă iau în fiecare zi zeci de clienți…”, a spus taximetristul.

Iulian Bucur spune că a postat pe Facebook fotografiile în care e redat dialogul dintre el și clientă, pentru a arăta că “nu toți taximetriștii sunt la fel”.

„Fiecare pădure are uscăturile ei. (…) Au fost foarte mulți care m-au felicitat, dar au fost și câțiva care n-au spus chiar ce trebuie, acolo. Am credința că, dacă faci bine, bine găsești”, a spus taximetristul.

Citiți și: Taximetriștii din Cluj îl caută pe șoferul care a ajutat o femeie să își ducă băiețelul la Urgențe. Ce recompensă i se oferă bărbatului